Video: Το πιο εύκολο παρκάρισμα του κόσμου, με ένα Hyundai Ioniq 5

Με το e-Corner System που παρουσίασε η Hyundai στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας, το παρκάρισμα ακόμα και ενός μεγάλου αυτοκινήτου γίνεται πιο εύκολο από ποτέ!

  • -
  • -

Στην CES 2023 στο Λας Βέγκας, η Hyundai Mobis παρουσίασε μια νέα τεχνολογία διεύθυνσης οχήματος που ονομάζεται e-Corner System, μια μονάδα πακέτου all-in-one με φρένο με καλώδιο, steer by wire, αμορτισέρ και κινητήρα στον τροχό, εγκατεστημένη σε κάθε τροχό.

H θυγατρική του Hyundai Motor Group είχε δείξει αρχικά με ένα animation πώς δουλεύει το σύστημα, αλλά έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο και τώρα μπορούμε να το δούμε να λειτουργεί στην πραγματικότητα. Τοποθετημένο σε ένα τροποποιημένο Hyundai Ioniq 5, το σύστημα e-Corner έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε δημόσιους δρόμους για να επιδείξει μερικές από τις ενδιαφέρουσες εφαρμογές του, όπως είναι το παρκάρισμα σε στενό χώρο με την κατάλληλη περιστροφή των τροχών, και η αναστροφή με μια κίνηση.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το Hyundai Ioniq 5

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία e-Corner

Μπορούμε επίσης να δούμε το πρωτότυπο Hyundai Ioniq 5 να κάνει τη «μηδενική στροφή», όπου οι μπροστινοί τροχοί περιστρέφονται μέσα και οι πίσω τροχοί στρέφονται προς τα έξω για να πραγματοποιήσουν μια στροφή 360 μοιρών. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον οδηγό να στρίβει εύκολα την κατεύθυνση ενός οχήματος σε περιορισμένο χώρο με ελάχιστη κίνηση.

Μια άλλη εφαρμογή του συστήματος e-Corner είναι η «διαγώνια οδήγηση», η οποία περιστρέφει και τους τέσσερις τροχούς προς την ίδια κατεύθυνση κατά 45 μοίρες, βοηθώντας στην ομαλή αποφυγή εμποδίων ή οχημάτων στο δρόμο. Τέλος, το «pivot turn» επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει οποιοδήποτε σημείο για τον κεντρικό άξονα για να περιστρέψει το όχημα ανάλογα, σχεδιάζοντας έναν τέλειο κύκλο.

Δείτε το video:

Η επιτυχημένη επίδειξη της τεχνολογίας σε δρόμους του πραγματικού κόσμου θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στην αξιοπιστία της, δήλωσε η Hyundai Mobis. Η εταιρεία βλέπει το e-Corner System ως «τη βασική τεχνολογία κινητικότητας για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση». Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία δεν έχει παραχθεί ποτέ μαζικά πουθενά στον κόσμο, αλλά η Hyundai Mobis πρότεινε να τη δούμε στα οχήματα του Hyundai Motor Group στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...