Hyundai: Επαναστατική οθόνη αφής που αλλάζει μέγεθος! [video]

Η Hyundai αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σχεδίαση του οχήματος.

  • -
  • -

Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε μια νέα roll-up οθόνη που μπορεί να εμφανίζει όσες πληροφορίες χρειάζονται σε οποιοδήποτε σενάριο. Παρόλο που οι κυρτές οθόνες γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στον κόσμο των smartphone και των TV, η Hyundai ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία εφαρμόζεται στo σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός του οχήματος.

Χάρη στην τεχνολογία OLED, η οθόνη δεν χρειάζεται να είναι γυάλινη, επιτρέποντας στο μπροστινό μέρος της οθόνης να είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο υλικό, όπως πλαστικό. Σε μια εφαρμογή αυτής της λύσης στο αυτοκίνητο, αυτό είναι χρήσιμο για διάφορους λόγους. Με μια οθόνη που μπορεί να κρυφτεί στο ταμπλό, ανοίγεται περισσότερη ελευθερία στους σχεδιαστές. Καθώς όλο και μεγαλύτερες οθόνες προστίθενται στα οχήματα, αυξάνεται η αντίδραση από τους σχεδιαστές που αγανακτούν να έχουν μια μεγάλη μαύρη επιφάνεια στη μέση του ταμπλό των μοντέλων τους.

Συνδυάζει τεχνολογία και προσαρμοστικότητα

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να υπάρξει σε διαφορετικά μεγέθη, όντας επίσης προσαρμόσιμη. Όταν οδηγείτε, θα μπορούσε να εμφανίζει μόνο ένα κομμάτι της οθόνης, για να ελαχιστοποιήσει τους περισπασμούς. Ενώ όταν π.χ. φορτίζετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορεί να επεκταθεί σε ανάλυση 16:9 για να εμφανίζει βίντεο. Η Hyundai Mobis, το παρακλάδι της κορεατικής εταιρείας που αναλαμβάνει την εξέλιξη νέων τεχνολογικών λύσεων, λέει ότι είναι ήδη σε θέση να φθάσει η οθόνη έως και τις 30 ίντσες και ότι μπορεί να τυλιχτεί σε ένα χώρο 4,7 ιντσών (12 cm) βάθους στο ταμπλό.

Δείτε το video:

«Ανυπομονούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στην αγορά οθονών αυτοκινήτων με τη διαφοροποιημένη τεχνολογία μας», δήλωσε ο Han Young-hoon, επικεφαλής ηλεκτρονικού ελέγχου της Hyundai Mobis. «Θα πρωτοστατήσουμε στην παγκόσμια αγορά οδηγώντας την τάση των νέων τεχνολογιών.

Η Hyundai Mobis λέει ότι θεωρεί αυτή την τεχνολογία ελκυστική, ιδιαίτερα για τις ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές μάρκες πολυτελείας. Λέει ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πελατών παγκοσμίως, υποδηλώνοντας ότι αυτή η καινοτομία δεν θα περιοριστεί στη μητρική της εταιρεία, το Hyundai Motor Group.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...