BMW: Τα τηλέφωνα Android γίνονται κλειδιά στα αυτοκίνητα-Δείτε πως

Ανοίξτε, ξεκινήστε και κλείστε το όχημα με ευκολία χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το κινητό σας τηλέφωνο από την τσέπη σας. Tα συμβατά smartphone επιτρέπουν πλήρη λειτουργικότητα.

  • -
  • -

Το Digital Key Plus διατίθεται πλέον και για smartphone με λειτουργικά συστήματα Android. Πελάτες με συμβατές συσκευές της Samsung ή της Google μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν και να κλειδώσουν την BMW τους και να εκκινήσουν τον κινητήρα χωρίς καν να βγάλουν το τηλέφωνο από την τσέπη τους.Το Digital Key Plus είναι διαθέσιμο για συσκευές της Apple από το 2021. Το όχημα αντιδρά αυτόματα κατά την προσέγγιση ή απομάκρυνση όπως ακριβώς με ένα κλασικό κλειδί οχήματος με λειτουργία εύκολης πρόσβασης.

Τί είναι η τεχνολογία UWB και τι προσφέρει

Ένα smartphone με Digital Key Plus αντικαθιστά πλήρως το κλειδί του οχήματος με διευρυμένη λειτουργικότητα που καθίσταται δυνατή με τη χρήση τεχνολογίας υπερευρείας ζώνης (UWB). Πρόκειται για μια ψηφιακή ραδιοτεχνολογία για κοντινές αποστάσεις με υψηλή ευρυζωνικότητα, η οποία διαθέτει πολύ ακριβή ικανότητα εντοπισμού με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η ακρίβεια που προσφέρει η υπερευρεία ζώνη (UWB) διασφαλίζει ότι ο κίνδυνος επιθέσεων αναμετάδοσης, όπου το ραδιοσήμα παρεμποδίζεται ή υποκλέπτεται, ουσιαστικά εξαλείφεται.

Το BMW Group συνεργάστηκε με βασικούς εταίρους, όπως η Google, για την ανάπτυξη της αντίστοιχης προδιαγραφής και την καθιέρωσε ως παγκόσμιο πρότυπο για την αυτοκινητοβιομηχανία μέσω του Car Connectivity Consortium (CCC). Το CCC είναι η παγκόσμια κινητήρια δύναμη για τη συνδεσιμότητα οχημάτων για όλες τις έξυπνες κινητές συσκευές.

Ίδια λειτουργικότητα σε Android και IOS

Μέχρι τώρα, το Digital Key Plus ήταν συμβατό μόνο με τα iPhone και Apple Watch. Το BMW Group έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει ψηφιακή πρόσβαση οχημάτων σε όλους τους πελάτες - ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα του smartphone που χρησιμοποιούν. Το επόμενο σημαντικό στάδιο εξέλιξης στην πορεία προς αυτόν τον στόχο είναι να μπορεί η βαυαρική φίρμα να προσφέρει το πλήρες φάσμα των λειτουργιών εύκολης πρόσβασης σε συσκευές Android.

bmw
Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2022, το BMW Group εγκαινίασε ένα επιπλέον στάδιο επέκτασης του Digital Key που βασίζεται στη συνεργασία με εταίρους όπως η Apple και η Google, το οποίο σημαίνει ασφαλή, διαπλατφορμικό διαμοιρασμό του Digital Key μεταξύ iPhone και συμβατών συσκευών Android μέσω email, SMS ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων.Η συμβατότητα με Android είναι διαθέσιμη σε οχήματα με Digital Key Plus που παράγονται από τον Νοέμβριο του 2022. Μια μελλοντική απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού θα επεκτείνει τη δυνατότητα σε οχήματα συμβατών με Digital Key Plus που έχουν κατασκευαστεί πριν από το Νοέμβριο του 2022. 

Οι συμβατές συσκευές για Android στη BMW

Συσκευές Samsung (με Android 13.1 ή μεταγενέστερη έκδοση):
Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold4, Z Fold3, Note20 Ultra  - σε αγορές με Samsung Wallet: Μπαχρέιν, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κορέα, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ.
Συσκευές Google (με Android 13.1 ή μεταγενέστερη έκδοση): Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...