Hyundai: Προηγμένο σύστημα κλιματισμού που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα

Θα το δούμε και στα μοντέλα της Kia

  • -
  • -

Ένα νέο, καινοτόμο σύστημα κλιματισμού το οποίο βελτιώνει την ποιότητα του αέρα εντός του οχήματος, λανσάρει η Hyundai στα μοντέλα της στη Νότια Κορέα, ενώ σύντομα αυτό θα ενσωματώνεται και στα μοντέλα Hyundai, Kia και Genesis σε όλο τον κόσμο.

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από τρεις επιμέρους τεχνολογίες οι οποίες αναβαθμίζουν το περιβάλλον του αυτοκινήτου και είναι οι εξής: “After-Blow”, “Multi-Air Mode και “Fine Dust Indicator”.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI i10 1.2 MPi

“Fine Dust Indicator”: Ο λόγος για μια λυχνία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα του συστήματος κλιματισμού και ανάλογα με την ποιότητα του αέρα και τα μικροσωματίδια που ανιχνεύονται λαμβάνει διαφορετικό χρωματισμό. Αν το χρώμα είναι μπλε, τότε η ποιότητα είναι πολύ καλή, ενώ το κόκκινο συνεπάγεται ιδιαίτερα βλαβερή ποιότητα. Παράλληλα, υπάρχουν και τα... ενδιάμεσα χρώματα «πράσινο» (καλή) και πορτοκαλί (κακή).

Αν το επίπεδο από τα υπερλεπτόκοκκα σωματίδια ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, τότε θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία καθαρισμού του αέρα, απομακρύνοντάς τα.

“After Blow”: Η εν λόγω τεχνολογία λειτουργεί για 10 λεπτά αφότου απενεργοποιηθεί ο κλιματισμός και αφορά την απομάκρυνση της υγρασίας από το κύκλωμα, με φόντο την αποφυγή της μούχλας, η οποία προκαλεί δυσοσμία. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω της χρήσης εξωτερικού αέρα, ενώ όταν η μπαταρία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, τότε ένας μηχανισμός απενεργοποιεί τη λειτουργία.

“Multi-Air Mode”: Χάρη σε κάποιες μικροσκοπικές τρυπίτσες (οπές) στο κάθισμα του οδηγού αλλά και των υπόλοιπων επιβατών , ο αέρας διαχέεται σε ολόκληρη την καμπίνα, χωρίς τα έντονα ρεύματα που έχουμε συνηθίσει, αλλά και χωρίς να αλλοιώνεται η συνολική παροχή του αέρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...