Μεγάλη αναβάθμιση του Android Auto (photos)

Με ριζικά ανανεωμένο interface το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με το… Apple CarPlay

  • -
  • -

Φίλοι του Android, η Google φέρνει ευχάριστα νέα. Ο μεγαλύτερος τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το νέο Android Auto και φέρνει μεγάλες αλλαγές. Καταρχάς, στην οθόνη εκκίνησης, τα πέντε εικονίδια που βρίσκονταν στο κάτω μέρος «χάθηκαν» και αντικαταστάθηκαν με όλες τις συνεργαζόμενες εφαρμογές, οι οποίες είναι σε διάταξη όπως τις συναντάμε και στο μενού του smartphone μας.

Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί κάθετα, κάτι που διαφέρει σε σχέση με το Apple CarPlay, στο οποίο επιλέγεις οθόνη οριζόντια, ωστόσο υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με το σύστημα της Apple, όπως είναι το κουμπί αφετηρίας (κάτω αριστερά), οι ειδοποιήσεις και το μαύρο χρωματικό θέμα. Ακόμα, το Android Auto μπορεί να προσαρμοστεί πλέον και στις νέες wide οθόνες, που εξοπλίζονται κάποια πολυτελή μοντέλα.

Σύμφωνα με τη Google, η αναβαθμισμένη εκδοχή του Android Auto θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, αλλά δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι για την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, οι Έλληνες οδηγοί/χρήστες δεν διαθέτουν επίσημα το Android Auto από το ελληνικό play store. Ο μόνος τρόπος για τη χρήση του συστήματος μέχρι σήμερα ήταν η εγκατάσταση του προγράμματος Android Auto στο κινητό τηλέφωνο μετά την εύρεσή του μέσω ενός εξωτερικού συνδέσμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...