Android μέσα στα μοντέλα των Renault-Nissan-Mitsubishi

Από το 2021 τα μοντέλα της «Συμμαχίας» θα φέρουν Android λογισμικό

  • -
  • -
Οι Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον κολοσσό της τεχνολογίας Google, εφαρμόζοντας το λειτουργικό Android στα μοντέλα των αυτοκινήτων της «Συμμαχίας» σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αρχή θα γίνει το 2021 με τους χρήστες να απολαμβάνουν τα «έξυπνα» infotainment συστήματα και εφαρμογές που ταιριάζουν στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Πιο συγκεκριμένα, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα θα παρέχει πλοήγηση μέσω των Google Maps, ενώ –παράλληλα- θα υπάρχει πρόσβαση σε εφαρμογές που διατίθενται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google (Play Store). Φυσικά, το σύστημα πολυμέσων θα συνδέεται με το smartphone και θα μπορεί κανείς να δέχεται και να κάνει κλήσεις, καθώς και να στέλνει μηνύματα (φωνητικά λόγω ασφαλείας). Στη διάθεση του χρήστη θα είναι ο ψηφιακός βοηθός της Google (οκ Google) και θα υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης κάποιων λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσα από το infotainment.

Θέλεις ασφάλιστρα αυτοκινήτου με έκπτωση έως και 20%;

Αν και οι τρεις εταιρείες θα έχουν ως βάση το λειτουργικό σύστημα Android, η καθεμία ξεχωριστά θα δημιουργήσει το δικό της interface (ψηφιακό «περιβάλλον») για να διαφοροποιούνται. Ακόμα, θα υπάρχει και το cloud της εταιρείας, που θα χρησιμοποιείται για τυχόν αναβαθμίσεις του λογισμικού συστήματος και να πραγματοποιούνται διαγνωστικοί έλεγχοι του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της Renault-Nissan-Mitsubishi, οι μετοχές της Tom Tom (ολλανδική εταιρεία που προσφέρει ζωντανά την κίνηση στους δρόμους και πλοήγηση) έπεσαν κατά 26% στο Χρηματιστήριο. Προφανώς, το Google Maps «κερδίζει» έδαφος στην in-car πλοήγηση.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...