Raikkonen : Δεν απέκλεισε μετακίνηση σε Ferrari ή McLaren

Συνέντευξη στην The Telegraph

  • -
  • -

Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ πετυχημένη για τον Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός οδηγός της Lotus βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος και ανανέωσε την συνεργασία με την ομάδα για ένα ακόμα έτος.

 

«Μπορούσα να ήμουν καλύτερος, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι και χειρότερος», απάντησε ο Raikkonen στο ερώτημα για το εάν το 2012 του έφερε αυτά που περίμενε και συνέχισε : «Πιστεύω ότι η χρονιά ήταν γενικά καλή για την ομάδα, αλλά φυσικά θέλεις να κερδίζεις αγώνες και να παλεύεις για το πρωτάθλημα. Δεν είχα κάποιους στόχους πριν. Ήθελα να πάω καλά και να δούμε στην συνέχεια. Να δούμε εάν ερχόταν εύκολα ή όχι (η απόδοση). Γενικά ερχόταν. Τα προκριματικά δεν ήταν το δυνατό σημείο. Αλλά ήμασταν αρκετά δυνατοί στους αγώνες. Δεν είμαι 100% ευχαριστημένος. Θέλω να κερδίζω και να είμαι επιτυχημένος. Ήμασταν αρκετά καλοί φέτος, αλλά δεν κερδίσαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε».

 

Και μετά από το 2013 τι; Οι φήμες πήγαιναν και ερχόντουσαν για μετακίνησή του είτε στην McLaren είτε στην Ferrari. «Στην Ferrari τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει με ένα ελαφρώς καλύτερο τρόπο αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους δούλεψα είναι ακόμα εκεί, είχα μια πολύ καλή συνεργασία και ακόμα πηγαίνω και τους μιλάω. Ξέρεις, δεν είναι ότι μάλωσα με κάποιον. Είμαι εντάξει με όλους, απλώς τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα να πάω εκεί πίσω. Ποτέ δεν ξέρεις. Δεν ξέρω πόσο θα οδηγώ ακόμα. Μπορεί να μην οδηγώ για πολλά χρόνια»

 

Μια άλλη συνεργασία του ήταν και με την McLaren, εκεί όμως είχε διαφωνίες με τον Ron Dennis : «Σίγουρα είχαμε διαφορετικές απόψεις για πολλά πράγματα αλλά μιλάμε ακόμα. Ποτέ δεν είχα διαμάχη μαζί του. Δεν είναι κάτι στραβό στην σχέση μας. Οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν ιστορίες. Δεν ξέρουν τι πάει στραβά στον πραγματικό κόσμο. Είναι σαν να λες κάτι σε κάποιον και στον 10ο η ιστορία να είναι τελείως διαφορετική. Δεν έχω θέμα με κανένα»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...