’Εφυγε ο Professor Sid Watkins

Άλλαξε την ασφάλεια της F1

  • -
  • -

Έφυγε χθες από την ζωή ο 84χρονος Professor Sid Watkins, ο οποίος από το 1978 μέχρι και το 2005 ήταν ο γιατρός της Formula1. O Bernie Ecclestone πρότεινε την θέση στον Watkins όταν το 1978 πήγε σε νοσοκομείο να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Τότε του πρόσφερε 35.000 δολ για μια σαιζόν με τον γιατρό να πληρώνει για όλα τα έξοδά του. Ο γιατρός δέχθηκε και το Σουηδικό GP του 1978 ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας.

 

Από τότε εργάστηκε πολύ σκληρά για να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών. Πιο κοντά από όλους αισθανόταν με τον Ayrton Senna. Πριν από ατύχημα του Senna στην Imola το 1994 προσπάθησε να τον αποτρέψει να συμμετέχει στον αγώνα και του πρότεινε να πάνε για ψάρεμα, κάτι το οποίο συνήθιζαν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Senna τον περίμενε με τα «σύνεργα» του ψαρέματος στην πίστα. O “Professor Sid” είχε αντιμετωπίσει πολλά ατυχήματα και οδηγοί όπως  Gerhard Berger, Martin Donnelly, Erik Comas, Mika Hakkinen, Rubens Barrichello και Karl Wendlinger, ήταν τυχεροί χάρη στην έγκαιρη επέμβασή του.

 

Ο Watkins πήρε πολλά βραβεία για την συνεισφορά του στον τομέα της ασφάλειας και οι οδηγοί σε όλες τις κατηγορίες οφείλουν πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...