WRC 2012: Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας

Μια ακόμη νίκη φέρνει τον Loeb πιο κοντά στον 9ο τίτλο

  • -
  • -

Στους 38 βαθμούς αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία ο Sebastien Loeb με τη νίκη που πήρε στο ράλλυ Νέας Ζηλανδίας. Η νίκη αυτή είναι η 5η για τον ασταμάτητο Γάλλο στους 7 αγώνες που έχουν γίνει φέτος στο WRC!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Mikko Hirvonen, σε ένα ακόμη (το τρίτο συνεχόμενο) 1-2 των Citroen DS3. Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο η ταχύτητα των Citroen που έκρινε το αποτέλεσμα, αλλά και η στρατηγική της γαλλικής ομάδας, αφού η επιλογή τους να εκκινούν από τις εμπρός θέσεις λόγω βροχής, αποδείχθηκε ευφυής. Έτσι, σε όλο τον αγώνα η μάχη έγινε μεταξύ των δύο DS3 WRC – τουλάχιστον μέχρι και το 2ο σκέλος, αφού οι υπεύθυνοι της ομάδας τους ζήτησαν την Κυριακή να κρατήσουν τις θέσεις τους για να εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Citroen Racing.

Στο στρατόπεδο της Ford πρέπει να είναι αρκετά προβληματισμένοι, αφού για μια ακόμη φορά δεν απέφυγαν τα λάθη, μένοντας εκτός μάχης. Ο μεν Petter Solberg έκανε λάθος επιλογή ελαστικών την Παρασκευή, πλαγιολισθένοντας υπερβολικά στις ειδικές, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και μένοντας πίσω στην κατάταξη, ο δε Jari-Matti Latvala έχασε 4-5 λεπτά όταν το απόγευμα της Παρασκευής έκανε λάθος, βγήκε από το δρόμο και κόλλησε σε ένα φράχτη, από όπου ξεκόλλησε με τη βοήθεια των θεατών. Έτσι, η ομάδα της Ford αρκέστηκε στην 3η θέση του Solberg, την 7η του Latvala και στους έξτρα βαθμούς που κέρδισαν τα Fiesta RS WRC κάνοντας το 1-2 στην σούπερ ειδική.

Το παρών στη Νέα Ζηλανδία έδωσε και η Prodrive με ένα Mini και τον Dani Sordo στο τιμόνι. Ο Sordo έκανε καλούς χρόνους κερδίζοντας και 2 ειδικές, ωστόσο μια λάθος επιλογή ελαστικών την Παρασκευή και προβλήματα με το κιβώτιο δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την 6η θέση, εμπρός από τον Latvala. Εξαιρετικό αγώνα έκανε και το δίδυμο της M-Sport, αν και τελικά στην πηγή έφτασε μόνο το Fiesta του Evgeny Novikov που τερμάτισε 4ος. Ο Ott Tanak αντίθετα εγκατέλειψε από έξοδο 2 ειδικές πριν το τέλος και ενώ ήταν στην 5η θέση. Έτσι, πέμπτος τερμάτισε ο ταχύτατος Thierry Neuvile, κερδίζοντας μάλιστα 2 ειδικές με το Qatar Citroen DS3. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Armindo Araujo (Mini), Ken Block (Monster Ford) και Manfred Stohl (Brazil Ford).

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλλυ Φινλανδίας, στις 2-4 Αυγούστου 2012. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...