F1: Ένσταση από την Lotus κατά του συστήματος της Mercedes

  • -
  • -

Το σύστημα F-Duct της Mercedes, την λειτουργία του οποίου έχουμε αναλύσει μέσα από τα άρθρα στο GoCar, ζήτησε να κηρυχτεί παράνομο η ομάδα της Lotus F1. H Lotus F1 έκανε επίσημα ένσταση πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας και αφού η FIA το είχε βρει νόμιμο στους δυο προηγούμενους αγώνες.

 

Η ομάδα βασίζεται στο άρθρο 3.15 των τεχνικών κανονισμών το οποίο αναφέρει ότι : «Με την εξαίρεση των εξαρτημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση που περιγράφεται στο άρθρο 3.18, οποιοδήποτε σύστημα του μονοθεσίου, συσκευή ή διαδικασία η οποία χρησιμοποιεί οποιαδήποτε κίνηση οδηγού με σκοπό την τροποποίηση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών του μονοθεσίου, απαγορεύεται».

 

Τώρα περιμένουμε να δούμε εάν η κίνηση για την ενεργοποίηση του DRS το οποίο πέρα από αυτά που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο, αλλάζουν και επιπλέον αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου είναι νόμιμα ή παράνομα. Το GoCar είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνο η Lotus F1 η ομάδα που διαμαρτύρεται. Υπάρχουν και άλλες που περιμένουν στην σειρά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...