Ralf de Palma (1890-1956)

All time American racer

  • -
  • -

Θα μπορούσε να ήταν το αρχέτυπο παραμύθι: Οικογένεια μεταναστών φτάνει στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή. Τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που η ηλικία του παιδιού ούτε που αναγράφεται στα μητρώα της Νέας Υόρκης. Ο μικρός μεγαλώνει κάνοντας διάφορες δουλειές όπως βοηθός κουρέα, ανεβασμένος πάνω σε ένα ξύλινο κουτί, για να φτάνει τους πελάτες. Όμως τα παρατάει και ακολουθεί το όνειρό του για να γίνει ο μεγαλύτερος οδηγός (όλων των εποχών) της Αμερικής! Τέλος ιστορίας.

Ο μικρός Ralf θα πρέπει να ήταν περίπου οκτώ ετών όταν έφτασε στη «Γη της Επαγγελίας» και το 1898 απέκτησε το πρώτο του ποδήλατο με το οποίο αμέσως άρχισε τους αγώνες. Από το ποδήλατο στις μοτοσυκλέτες και από εκεί μηχανικός, ακόμα και chauffeur! Κατάφερε όμως το 1908 τελικά να πάρει μια θέση στην αγωνιστική ομάδα της καθόλα άγνωστης σήμερα Allen-Kingston και πήρε την πρώτη του νίκη, για να τον δελεάσει η FIAT. Την επόμενη χρονιά θα λάβει μέρος σε 35 αγώνες και από αυτούς θα κερδίσει τους 19, ενώ θα ανέβει στο βάθρο των νικητών ακόμα 11 φορές!

Στα 27 αγωνιστικά χρόνια που θα ακολουθήσουν τα ποσοστά νικών που θα πετύχει θα είναι εξωπραγματικά, καταφέρνοντας να κερδίσει στατιστικά περισσότερους από τους μισούς αγώνες από όσους πήρε μέρος! Αντίθετα ο Michael Schumacher μετρώντας μόνο την πιο επιτυχημένη του αγωνιστική περίοδο στην Ferrari, το ποσοστό των νικών του είναι κάτω από το 40%. Μέχρι το 1987 κατείχε το ρεκόρ «γύρων επικεφαλής» στις οβάλ πίστες, κέρδισε την Indy 500 και ήταν πρωταθλητής το 1912 και 1914. Στην Ευρώπη ήταν δεύτερος στο Γαλλικό Grand Prix για να καταστραφεί όμως οικονομικά το 1929.

Το 1955 οι γιατροί λένε: καρκίνος. Θα πεθάνει ένα χρόνο αργότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...