WRC - CITROEN: Ράλλυ Ιορδανίας 2011

Ο Ogier επικρατεί σε ένα συγκλονιστικό ράλι

  • -
  • -

Οι Sébastien Ogier - Julien Ingrassia κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλι Ιορδανίας στην τελευταία ειδική του αγώνα (Power Stage). Το πλήρωμα της Citroën Total World Rally Team κέρδισε τον αγώνα για δύο δέκατα του δευτερολέπτου, τη μικρότερη διαφορά στην ιστορία του WRC. Ο τερματισμός στην τρίτη θέση των Sébastien Loeb και Daniel Elena, τους επέτρεψε να βρεθούν στην κορυφή του Πρωταθλήματος των Οδηγών, ενώ η Citroën ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ford στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

Με 115 km ειδικών διαδρομών, η δεύτερη ημέρα του Ράλι Ιορδανίας έδειχνε ότι η μάχη για τη νίκη θα κρινόταν ανάμεσα σε τέσσερις διεκδικητές: Sébastien Ogier, Sébastien Loeb, Jari-Matti Latvala και Petter Solberg. Το μεσημέρι στην ανασυγκρότηση, ο Ogier συνέχιζε να προηγείται με περίπου 20 sec μπροστά από τον Latvala. O Γάλλος δήλωσε σχετικά: “Ήμασταν γρήγοροι στην πρώτη ειδική, όμως όταν είδα το χρόνο του Seb ήξερα πως έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο στις επόμενες ειδικές. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και έτσι διατηρηθήκαμε στην πρώτη θέση. Όμως η διαφορά δεν είναι μεγάλη και θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε”. Από την πλευρά του ο Loeb δήλωσε: “Δεν τα παρατάω, όμως έχω την τάση να κάνω μικρά λάθη στην προσπάθεια μου να βρω τα όρια. Θα αλλάξουμε τις ρυθμίσεις αφού χάνουμε χρόνο στα κλειστά κομμάτια, ενώ αντίθετα πίστευα ότι θα ήμουν ταχύτερος. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος.

Η έξοδος και εγκατάλειψη του Petter Solberg στην SS17 σήμαινε ότι οι Ogier, Latvala και Loeb θα βρίσκονταν σχεδόν σίγουρα στο βάθρο, όμως η σειρά αποτελούσε μυστήριο. Η νίκη του Latvala σε τρεις συνεχόμενες ειδικές (SS17-19) τον έφερε μπροστά από τον Ogier μόλις μια ειδική πριν το τέλος κατά 5/10 του δευτερολέπτου. Από την άλλη, ο Loeb προτίμησε να εξασφαλίσει την 3η θέση και έκοψε ρυθμό. Η νίκη τελικά κρίθηκε στην Power Stage όπου το πλήρωμα της Citroën Total World Rally Team επικράτησε με μόλις 2/10 του δευτερολέπτου!

 

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Sébastien Ogier:Παρά το γεγονός ότι πιέζαμε σαν τρελοί, ο Jari-Matti μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έκανε εκπληκτικούς χρόνους και πιστεύαμε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ευτυχώς η αντίστροφη σειρά στην τελευταία ειδική σήμαινε ότι το καθάρισμα του δρόμου δεν έπαιζε ρόλο και η μάχη δόθηκε με ίσους όρους. Ήταν δύσκολο, όμως δεν πάψαμε ούτε στιγμή να πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και η τύχη τελικά μας χαμογέλασε! Είναι απίστευτο ότι καταφέραμε να κερδίσουμε με τόσο μικρή διαφορά και επιπλέον συλλέξαμε και το μέγιστο αριθμό πόντων επικρατώντας στην Power Stage. Αυτό το αποτέλεσμα μας βάζει στο κυνήγι του τίτλου και θα μας φανεί πολύτιμο στη συνέχεια της σαιζόν”.

 

Olivier Quesnel, Επικεφαλής της Citroën Total World Rally Team: “Ο Sébastien Ogier εξακολουθεί να μας εκπλήσσει! Τρείς εβδομάδες μετά τη νίκη στην Πορτογαλία, η εκπληκτική του επίδοση εδώ επιβεβαιώνει την ταχύτητα καθώς και την αξιοπιστία του, όπως άλλωστε ισχύει και για το DS3 WRC. Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι και με την επίδοση του Sébastien Loeb, ο οποίος παρά την κακή σειρά εκκίνησης κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του Πρωταθλήματος των Οδηγών”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...