Rally Camunia: Επίσημη πρώτη με υποσχέσεις για τον Ιερεμιάδη

O Σωτήρης Ιερεμιάδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη γειτονική Ιταλία καταφέρνοντας να τερματίσει στην 12η θέση της γενικής στο Ραλλυ Camunia οδηγώντας το νέο Skoda Fabia Rally2

  • -
  • -

Ο Σωτήρης Ιερεμιάδης πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση για το 2024, συμμετέχοντας στο Rally Camunia στη γειτονική Ιταλία. Ο Έλληνας οδηγός έχοντας στο δεξί του μπάκετ τον Pietro Ellia Ometto, συμμετείχε στον αγώνα με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του για το ασφάλτινο International Rally Cup. Θεσμό που θα ακολουθήσει τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη παρουσία του Σωτήρη Ιερεμιάδη με το Skoda Fabia RS Rally2 και σίγουρα αποτέλεσε μία πρώτη τάξεως ευκαιρία για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ο διήμερος αγώνας χαρακτηρίστηκε από το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του συναγωνισμού, με τον Σωτήρη Ιερεμιάδη να καταφέρνει να τερματίσει στην 12η θέση της γενικής. Ένα σημαντικό μέρος του αγώνα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη μέρα, με τον καιρό να παίζει το ρόλο του. Λίγο πριν την έναρξη της 1ης ε.δ. υπήρξε βροχόπτωση, με αποτέλεσμα η επιλογή των ελαστικών να μετατραπεί σε σπαζοκεφαλιά και τον Ιερεμιάδη να επιλέγει τα βρόχινα ελαστικά. Όμως, η έξοδος δύο προπορευόμενων αυτοκινήτων είχε σαν αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να παραμείνουν για 25 λεπτά στην αφετηρία. Σε αυτό το διάστημα υπήρξε έντονη ηλιοφάνεια, με αποτέλεσμα ο δρόμος να στεγνώσει σε μεγάλο βαθμό και η επιλογή των ελαστικών να μην είναι πλέον η ενδεδειγμένη. Επιπλέον, μία ποινή 30 δευτερολέπτων είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί περισσότερος χρόνος, με τον Έλληνα οδηγό να καταφέρνει στο τέλος να πλασαριστεί στην 12η θέση της γενικής.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σωτήρης μας είπε χαρακτηριστικά: «Γενικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον αγώνα. Είχαμε σταθερό ρυθμό και συνέπεια στις επιδόσεις μας. Αλλάξαμε αρκετές φορές τις ρυθμίσεις και το setupτου Fabiaγια να βρούμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην οδήγηση μου. Το αυτοκίνητο μου άρεσε πολύ, αφού λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι πολύ σταθερό στα γρήγορα κομμάτια. Βέβαια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει πιο επιθετική οδήγηση στα κλειστά κομμάτια και τις φουρκέτες, για να γυρίσει πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στον αγώνα το συνηθίσαμε. Σίγουρα, οι άστατες καιρικές συνθήκες και όσα έγιναν την πρώτη ημέρας μας κόστισαν πολύτιμο χρόνο, ενώ τη δεύτερη είχαμε και μία μικρή επαφή με έναν τοίχο. Σε κάθε περίπτωση, βελτιώσαμε τη συνολική μας απόδοση, είχαμε σταθερότητα στο ρυθμό μας και πειραματιστήκαμε αρκετά με το αυτοκίνητο, και ουσιαστικά εκπληρώσαμε τους στόχους μας για αυτόν τον αγώνα.» Η επόμενη εμφάνιση του Σωτήρη Ιερεμιάδη στη γειτονική Ιταλία είναι προγραμματισμένη για το φημισμένο Rally Elba, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη του International Rally Cup στις 26-27 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...