10 νεκροί από πυροβολισμούς σε αγώνα Ράλι! Δες τι συνέβη [video]

Ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θρηνεί. Αυτό που συνέβη στον αγώνα Baja California δεν έχει προηγούμενο.

  • -
  • -

10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 9 τραυματίστηκαν, όταν ένοπλοι έστησαν ενέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα Baja California, περίπου 115 μίλια νότια των συνόρων της Τιχουάνα στο Μεξικό.

Οι συμμετέχοντες όδευαν από την Ενσενάδα προς το Σαν Φελίπε, όταν ένα γκρι Van σταμάτησε εμπρός από το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα αγωνιστικά UTV. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα το παράξενο, παρά μόνο όταν άνοιξαν οι πόρτες και οι δράστες που έφεραν πολυβόλα άνοιξαν πυρ προς το μέρος τους.

agonas

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν σφοδρούς πυροβολισμούς στη συγκέντρωση στο Σαν Βισέντε, που βρίσκεται περίπου 50 μίλια νότια της Ενσενάδα, και τουλάχιστον τρία πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα

Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία για διασταυρούμενα πυρά που υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για αντιπαράθεση μεταξύ μελών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό σημαίνει πως τα θύματα απλά βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα και δεν ήταν άμεσοι στόχοι.

agonas

Οι διοργανωτές του «Cachanillazo», της μεγαλύτερης διοργάνωσης του Μεξικού με UTVs, που αποτελεί τμήμα του Baja California, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το τραγικό περιστατικό, ενώ και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, είπε: «Είμαι τρομοκρατημένος από το συμβάν στην Κάτω Καλιφόρνια. Οι διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να είναι ασφαλείς τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές. Οι σκέψεις όλων μας στην FIA είναι με τις οικογένειες των θυμάτων».

Οι τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές Αρχές, μαζί με την πυροσβεστική και τον Ερυθρό Σταυρό μετέβησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες και να διεξάγουν έρευνες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη.

πηγή: nbcsandiego.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...