Τέλος το Νο 43 από το WRC, λόγω Ken Block

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τιμά τον Αμερικανό οδηγό, αποσύροντας τη φετινή σεζόν τον αριθμό που χρησιμοποιούσε.

  • -
  • -

Ο 55χρονος θρύλος του motorsport, Ken Block, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile πριν από λίγες ημέρες, με τον κόσμο των αγώνων να πέφτει σε βαθύ πένθος. Εκτός από την διάσημη σειρά videos, Gymkhana, ο Αμερικανός οδηγός έγινε γνωστός και μέσω των αγώνων, συμμετέχοντας τόσο σε διοργανώσεις ράλι αλλά και rallycross.

Μπορεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να μην διεκδίκησε ποτέ τον τίτλο, αλλά αποτελούσε αδιαμφισβήτητα έναν εκ των πιο αγαπημένων του κοινού χάρη στην προσωπικότητα αλλά και το θέαμα που παρείχε.

block

Η συνδρομή του στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι τεράστια, οπότε γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η διοργάνωση του WRC σε συνεργασία με την FIA αποφάσισαν να τον τιμήσουν, αποσύροντας τον αριθμό 43 για το πρωτάθλημα του 2023. Πρόκειται για τον αριθμό με τον οποίο ο Ken Block ταυτίστηκε καθώς κοσμούσε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα τα οποία οδήγησε από την αρχή της καριέρας του μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Να θυμίσουμε πως ο Ken έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στον αγώνα του Μεξικό του 2007, ενώ αργότερα ακολούθησαν ακόμα 25 εκκινήσεις σε διοργανώσεις του θεσμού. Η πλειοψηφία εξ αυτών έγινε πίσω από το τιμόνι μοντέλων της Ford M-Sport.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...