Τα 3 πιο απογοητευτικά video του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 ήταν εξαιρετικό, όμως η νοοτροπία μερικών κατάφερε να δημιουργήσει τρεις περιπτώσεις οι οποίες είναι από αστείες μέχρι βαθιά απογοητευτικές.

  • -
  • -

Είτε κάποιος πήγε στα βουνά είτε παρακολουθούσε από υπολογιστή-κινητό, το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Αυτό που είδαμε ήταν τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στην ιστορία του θεσμού, σε συνδυασμό με πάρα πολλές ανατροπές από τη μία Ειδική Διαδρομή στην άλλη και όλα αυτά στο πλαίσιο μίας άριστης διοργάνωσης.

Όμως όσο άριστη και αν είναι η διοργάνωση, δεν μπορεί να νικήσει την απερισκεψία ή ακόμα και τη βλακεία κάποιων. Ας δούμε τα τρία... κορυφαία περιστατικά που εντοπίσαμε τις μέρες του αγώνα.

Έψαχνε αφορμή για να αγοράσει καινούριο κινητό

Το πιο αστείο περιστατικό από τα τρία είναι εκείνο ενός θεατή ο οποίος θέλησε να τραβήξει τα πιο εντυπωσιακά πλάνα του φετινού Ακρόπολις, όμως αντί γι’ αυτό θα αγοράσει καινούριο κινητό. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έβαλε το κινητό του μέσα στην Ειδική Διαδρομή ώστε να βγάλει τα αγωνιστικά από όσο πιο κοντά γίνεται. Ωστόσο, δεν υπολόγισε καλά και το έβαλε ακριβώς στο σημείο όπου οι οδηγοί τοποθετούσαν τους τροχούς τους, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να περάσει από πάνω του και φυσικά να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Η ελιά αρνήθηκε να φύγει από εκεί που βρισκόταν και το πλήρωσε

Η πρόσβαση των θεατών στις Ειδικές Διαδρομές γίνεται μερικές ώρες πριν περάσουν τα αγωνιστικά ή έστω μέσα στην τελευταία ώρα, καθώς 30 λεπτά πριν την εκκίνηση απαγορεύεται να μετακινηθεί ο οποιοσδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει πάρα πολύ χρόνο να βρει ένα σημείο που τον βολεύει και με καλή ορατότητα, ώστε να απολαύσει τα περάσματα.

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι που φαίνονται στο video αποφάσισαν να κάτσουν πίσω από μια ελιά η οποία τους έκοβε τη θέα, όμως ξαφνικά αποφάσισαν ότι έφταιγε η ελιά που βρισκόταν σε εκείνο το σημείο. Ένας από αυτούς ανέλαβε να δώσει τη λύση στο πρόβλημα βγάζοντας αλυσοπρίονο και κόβοντας το δέντρο. Δύο απορίες έχουμε. Πρώτον, για ποιο λόγο είχε μαζί του αλυσοπρίονο και δεύτερον, πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος;

Τι κι αν περνάνε αγωνιστικά, εγώ θα κάνω ό,τι θέλω

Το τρίτο περιστατικό είναι το χειρότερο όλων (αν και εκείνο με την ελιά το ανταγωνίζεται στα ίσια), καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια των θεατών, την εύρυθμη διοργάνωση του αγώνα και φυσικά την εξασφάλιση ότι θα συνεχίσει να γίνεται και τα επόμενα χρόνια, ενώ δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τον τύπο ανθρώπου ο οποίος αδιαφορεί για όλους και για όλα, πιστεύοντας ότι έχει δίκιο μόνο αυτός και φυσικά ότι είναι υπεράνω κάθε κανόνα.

Το video διαδραματίζεται στον τερματισμό την Ειδικής Διαδρομής Λουτράκι 1. Στο video βλέπουμε μια παρέα τριών ατόμων να έχει μπει στα τελευταία μέτρα της Ειδικής για να περάσει από τη μία πλευρά στην άλλη. Ένας από τους κριτές φωνάζει ώστε οι τρεις φίλοι να απομακρυνθούν, πρώτον για τη δική τους ασφάλεια και δεύτερον για να μην υπάρξει πρόβλημα με την βαθμολόγηση του αγώνα από την FIA, κάτι που μπορεί να βάλει σε ρίσκο το μέλλον του.

Όμως ο ένας από τους τρεις αποφασίζει ότι δεν έπρεπε να του φωνάξει κανένας και θεωρεί σωστό να απαντήσει, κατηγορώντας τον κριτή ότι «κυνηγάει τον κόσμο» και αναλύοντας την θεωρία του ότι «το βουνό δεν ανήκει στον κριτή αλλά σε όλο τον κόσμο». Ακριβώς εκείνη τη στιγμή περνάει πίσω τους ένα αγωνιστικό με πολύ μεγάλη ταχύτητα!

 

Το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό είναι ακριβώς στον τερματισμό της Ειδικής και κατά συνέπεια εκεί που βρίσκονται οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τη χρονομέτρηση των πληρωμάτων (διακρίνονται όταν γυρίζει η κάμερα προς τα δεξιά). Λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε ασφαλές πέρασμα το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν όσοι ήθελαν να πάνε από τη μία μεριά, στην άλλη. Επιπλέον, αυτού του σημείου προηγείται μία κατηφορική ευθεία σχεδόν 500 μέτρων, το οποίο σημαίνει ότι τα αγωνιστικά όταν φτάνουν στον τερματισμό έχουν αναπτύξει πραγματικά μεγάλες ταχύτητες και δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβουν να αντιδράσουν αν δουν κάποιον μπροστά τους. Απλά θα τον χτυπήσουν. Πολύ.

rally-acropolis-eidiki-diadromi-loutraki-peugeot-208

Αν είναι να δημιουργήσεις πρόβλημα, καλύτερα μείνε μακριά

Δυστυχώς όσο και αν η διοργάνωση προσπαθεί να τα κάνει όλα τέλεια, αν οι θεατές δεν ανταποκρίνονται στο υψηλό επίπεδο του θεσμού τότε θα υπάρξει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια. Περιστατικά όπως αυτό με το κινητό είναι ακίνδυνα και απλά λειτουργούν ως μάθημα για τους υπόλοιπους. Από την άλλη, το να κόβεις ένα δέντρο που χρειάστηκε χρόνια για να μεγαλώσει απλά για τη μία ώρα που θα κάτσεις σε ένα σημείο, ή το να θεωρείς ότι οι κανονισμοί δε σε αγγίζουν και να «πουλάς πνεύμα» ταυτόχρονα, δείχνουν ότι καλό θα ήταν να καθίσεις σπίτι σου και να μη δημιουργήσεις πρόβλημα ούτε στους άλλους θεατές, ούτε στον θεσμό.

Αν είσαι τέτοιου τύπου θεατής, καλύτερα μην έρθεις στο βουνό του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...