EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Πού θα δω αγώνα την Παρασκευή 9/9

Μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα, αλλά την Παρασκευή τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις….

  • -
  • -

Το βράδυ της Πέμπτης μπορεί να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά τα πληρώματα δεν… ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με την σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους, τα αγωνιστικά θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, για να ξεκινήσουν την Παρασκευή ένα εξαιρετικά απαιτητικό σκέλος σε ορεινή Κορινθία, Βοιωτία και Φθιώτιδα! Από το Λουτράκι θα καταλήξουν στη Λαμία το απόγευμα της Παρασκευής, αφού πρώτα έχουν πραγματοποιήσει έξι ειδικές διαδρομές. Η ιδιαιτερότητα του σκέλους είναι ότι ανάμεσα στις ε.δ. δεν μεσολαβεί σέρβις! Κάτι που καθιστά την αξιοπιστία και τη στρατηγική, ιδιαίτερα σημαντική. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει το γεγονός ότι μόνο μία ειδική είναι επαναλαμβανόμενη, ενώ δύο από αυτές (Δάφνη και Λειβαδιά) είναι τελείως καινούργιες… Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο του αγώνα!

Ε.Δ. 2 / 4 – Λουτράκι

Μήκος: 17,95 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:50

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο Πέρασμα: 07:53

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο Πέρασμα: 11:29

Περιγραφή: Πρόκειται για ακόμα μία παραλλαγή ειδικές στα Γεράνεια Όρη. Στη συγκεκριμένη εκδοχή είναι μία αρκετά τεχνική ειδική, σε αρκετά καλό οδόστρωμα. Η αφετηρία της βρίσκεται λίγο μετά το Λουτράκι και συγκεκριμένα ακριβώς πριν την είσοδο του «ΧΥΤΑ», μετά τον οικισμό Καλλιθέας. Στα πρώτα 7,30 km η διαδρομή είναι σχετικά στενή, αλλά γρήγορη. Κατόπιν «μπαίνει» σε άσφαλτο σε μια κλειστή αριστερή στροφή και ανηφορίζει για περίπου 2,8 km. Η συνέχεια είναι σε χώμα «3A», με ένα πολύ στρωτό και γρήγορο κομμάτι μήκους 3,6 km. Στη διασταύρωση που οδηγεί προς Παναγία Πράθι, τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά προς το Λουτράκι, σε ένα ιδιαίτερα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι 3,9 km μέχρι τον τερματισμό, εμπρός από την εκκλησία του οικισμού Νέα Πολιτεία.

Προσβάσεις θεατών

Οι αρχικές οδηγίες είναι κοινές για τρεις προσβάσεις.

Κινούμενοι στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγ. Θεοδώρους. Σε 360 m συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 m, στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 km (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι όλο αριστερά, στον πρώτο δρόμο. Σε 580 m, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 m (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 m στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα». Από εκεί επιλέγετε:

 

1 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Έπειτα από 2,77 km (όπου χωματόδρομος στα δεξιά) συνεχίζετε ευθεία. Σε 1,46 km η ΕΛ.ΑΣ. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Περπατώντας για τα επόμενα 500 m θα φτάσετε στο 7,52 km της ειδικής διαδρομής, όπου από χώμα μπαίνει σε ασφάλτινο κομμάτι.

 

2 (Μέτρια Πρόσβαση - SUV)

Έπειτα από 2,77 km στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Σε 1,43 km στρίβετε αριστερά. Συνεχίζετε για 4,58 km και στρίβετε αριστερά. Μετά από 1,03 km η διαδρομή γίνεται ασφάλτινη και μετά από ακόμα 1.0 km φτάνετε στο 10,34 km της ειδικής διαδρομής, στο σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στρίβουν από την άσφαλτο στο χώμα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

3 (Μέτρια Πρόσβαση - SUV)

Έπειτα από 2,77 km στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Σε 1,43 km στρίβετε αριστερά. Μετά από 4,58 km συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι). Έπειτα από 5,80 km, όπου δέντρο στη μέση του δρόμου, συνεχίζετε ευθεία. Μετά από 5,62 km θα φτάσετε στο 13,71 km της ειδικής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

4 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, όπου δεξιά το εργοστάσιο PepsiCo-Ήβη, στρίβετε δεξιά. Σε 3,00 km στρίβετε δεξιά, προς «Οικισμό Καλλιθέας» και σε ακόμα 3,70 km συνεχίζετε λοξά αριστερά, στον φαρδύ χωματόδρομο. Σε 700 m φτάνετε στο 16,94 km της ε.δ., περίπου ένα km πριν τον τερματισμό.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

Ε.Δ. 3 – Χαρβάτι

Μήκος: 14,42 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:43

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:46

Περιγραφή: Παραδοσιακά αποτελεί μία δύσκολη και σφικτή ειδική διαδρομή, που κινείται παράλληλα ή διασχίζει την κοίτη του ποταμού, στοιχείο που την καθιστά αρκετά σκληρή. Στο 6ο χιλιόμετρο ανηφορίζει προς τα Πίσια, με την επιφάνεια να γίνεται ακόμα πιο σκληρή, ενώ απαιτητικό είναι το τελευταίο στενό κατηφορικό κομμάτι μέχρι τον τερματισμό.

Προσβάσεις θεατών

1 (Μέτρια Πρόσβαση - SUV)

Κινούμενοι στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγ. Θεοδώρους. Σε 360 m συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 m, στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 km (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 580 m, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 m (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 m στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα». Έπειτα από 2,77 km στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο και σε 1,43 km αριστερά. Μετά από 4,58 km συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι). Σε 5,80 km (όπου δέντρο στη μέση του δρόμου), στρίβετε δεξιά προς τα πίσω και κατηφορικά και σε 240 m ακολουθείτε το δρόμο αριστερά. Μετά από 200 m στρίβετε δεξιά και σε 2,60 km (όπου συναντάτε δρόμο από δεξιά) συνεχίζετε αριστερά. Σε 250 m φτάνετε στο 6,21 km της ειδικής

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Μέτρια Πρόσβαση - SUV)

Πηγαίνετε στο χωριό Πίσια και ακολουθείτε πινακίδες ταβέρνα «Πλάτανος». Λίγο πριν φτάσετε στην ταβέρνα μπαίνετε αριστερά σε χωματόδρομο, όπου μηδενίζετε τον χιλιομετρητή. Σε 3,35 km περνάτε μπροστά από την εκκλησιά της Παναγίας Φανερωμένης και μετά από 4,05 km φτάνετε στο 9,20 km της ειδικής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

Ε.Δ. 5 – Δάφνη

Μήκος: 13,99 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 10:09

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 13:12

Περιγραφή: Πρόκειται για μια νέα ε.δ. που ξεκινά από το χωριό Δάφνη, σε ιδιαίτερα καλό οδόστρωμα. Ανηφορίζοντας έχει πέντε διαδοχικές φουρκέτες και ένα χιλιόμετρο μετά μπαίνει μέσα σε ένα «δάσος» από ανεμογεννήτριες. Στο 8ο km στρίβει δεξιά και από εκεί αρχίζει μία πολύ γρήγορη κατάβαση μέχρι τη Μονή Προφήτου Ηλία, όπου και ο τερματισμός.

Προσβάσεις θεατών

1 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Από την Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Θήβας φτάνετε έξω από τις Ερυθρές (Κρυεκούκι) και παραμένετε στον κεντρικό δρόμο. Σε 2,80 km, όπου διασταύρωση (Πλαταιές αριστερά και Ερυθρές δεξιά), στρίβετε δεξιά. Σε 0,53 km, στο “Stop” στρίβετε αριστερά και σε 150 m, («τρίγωνο» με δέντρα) στρίβετε δεξιά, προς «Δάφνη». Σε 8,65 km, στη διχάλα στρίβετε αριστερά και σε 1,31 km, στο «Τ» πάλι αριστερά. Σε 120 m. στα δεξιά σας είναι το Control. Παρκάρετε αφού το περάσετε. Περπατώντας στην ε.δ., ιδανικά θα πρέπει να φτάσετε μετά την πέμπτη φουρκέτα, περίπου στο 2,5  km, από όπου θα βλέπετε όλη τη διαδρομή μέχρι εκείνο το σημείο. Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής, καθώς στη συνέχεια απαγορεύεται η μετακίνηση, ακόμα και πεζή στο δρόμο. Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Δύσκολη πρόσβαση – 4x4 ή Εnduro)

Ερχόμενοι από Ελευσίνα μέσω της Παλαιάς ΕΟ φτάνετε στην Οινόη (των Ερυθρών) και στρίβετε δεξιά, προς Πάνακτο. Σε 3,57 km στρίβετε αριστερά, προς «Όσιο Μελέτιο». Σε 2,65 km στρίβετε αριστερά, προς τα πίσω, σε χωματόδρομο με μπάρα. Σε 2,40 km σε «διχάλα» ακολουθείτε τον αριστερό δρόμο και σε 2,93 km πολύ σκληρά χιλιόμετρα φτάνετε στο 8,05 km της ε.δ. Περπατώντας αντίθετα από τη φορά της ε.δ., είναι ένα πολύ τεχνικό κομμάτι ανάμεσα σε ανεμογεννήτριες, ενώ ακολουθώντας το δρόμο με τη φορά της ε.δ., θα βρείτε πολύ γρήγορα κατηφορικά κομμάτια.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

Ε.Δ. 6 – Λιβαδειά

Μήκος: 21,03 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 12:12

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:15

Περιγραφή: Τα πρώτα 5,6 km είναι γνωστά από την παλιά ειδική διαδρομή «Ευαγγελίστρια». Αυτό το τμήμα έχει πολύ καλό οδόστρωμα, ωστόσο, επειδή στην πορεία έχει ασφαλτοστρωθεί, η ε.δ. στρίβει αριστερά και περνώντας μέσα από δύο παλιά λατομεία μαρμάρου φτάνει και διασχίζει την άσφαλτο της Αγ. Άννας. Από εκεί ξεκινάει ένα φαρδύ και γρήγορο κομμάτι, που μετά από 4,2 km στρίβει δεξιά σε δασικό και πιο στενό δρόμο. Μετά από άλλα 4,2 km τερματίζει σχεδόν 1,7 km πριν από το χωριό του Ελικώνα.

Προσβάσεις θεατών

1 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 km στρίβετε αριστερά και σε 5,77 km μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα», το οποίο διασχίζετε. Σε 1,84 km από την έξοδο του χωριού, όπου ξεθωριασμένη πινακίδα, στρίβετε αριστερά, σε άσφαλτο. Σε 4,94 km (πλατάνια) στρίβετε δεξιά, σε χωματόδρομο. Σε 1,38 km φτάνετε στο 5,62 km της ε.δ.. Παρκάρετε ακολουθώντας τις οδηγίες των κριτών.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 km στρίβετε αριστερά και σε 5,77 km μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα» το οποίο διασχίζετε. Σε 2,85 km φτάνετε στο 12,78 km της ειδικής, στο σημείο που η διαδρομή διασχίζει την άσφαλτο και συνεχίζει προς τον Ελικώνα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

Ε.Δ. 7 – Βωξίτες

Μήκος: 22,97 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 14:50

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 17:53

Περιγραφή: Μία από τις πλέον κλασικές ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Ξεκινά πάνω από τα μεταλλεία βωξίτη στον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Γαλαξιδίου, με ανηφορικό και πολύ γρήγορο κομμάτι, για να βγει στην άσφαλτο έπειτα από 8,5 χιλιόμετρα. Μετά από 370 μέτρα ασφάλτου μπαίνει στις Καρούτες, όπου η ευχαρίστηση συνεχίζεται αμείωτη. Γρήγορο έως πολύ γρήγορο «πατημένο» χώμα, με πολλές εναλλαγές, τόσο σε τοπίο όσο και σε ρυθμό. Ακολουθεί το πολύ τεχνικό κατηφορικό κομμάτι προς τη διασταύρωση για Προσήλιο, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός.

Προσβάσεις θεατών

1 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Στο δρόμο από την Ιτέα προς τη Λαμία μπροστά από τo πρατήριο υγρών καυσίμων (Shell) μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε προς Άμφισσα. Μετά από 12.20 km στρίβετε αριστερά προς Άμφισσα. Στον κυκλικό κόμβο βγαίνετε στη δεύτερη έξοδο (προς Νοσοκομείο) και σε 700 m στρίβετε αριστερά προς Λιδωρίκι. Σε 1,30 km συνεχίζετε ευθεία προς Λιδωρίκι και σε 4,50 km φτάνετε στο 8,78 km της ε.δ., όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπαίνουν από την άσφαλτο στο χώμα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Από την έξοδο της Ιτέας, στο πρατήριο Shell στρίβετε αριστερά προς Γαλαξίδι. Σε περίπου 4,5 km (πάνω σε παρατεταμένη αριστερή στροφή) στρίβετε δεξιά προς «Τριταία». Σε 7,32 km μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Ευθυμία» και σε 290 m, στον κεντρικό δρόμο, στο «Stop» στρίβετε αριστερά. Σε 6,60 km περνάτε μέσα από την «Βουνιχώρα» και σε 28,50 km, στην είσοδο του Λιδωρικίου, στη διχάλα στρίβετε δεξιά. Σε 150 m στρίβετε δεξιά, σε ανηφορικό δρόμο (προς τα πίσω) και σε 3 km, στη διχάλα στρίβετε αριστερά. Σε 5,0 km μπαίνετε στο χωριό Καρούτες. Σε 700 m ακολουθείτε τον λοξό επάνω δρόμο και σε 300 m, πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή στο Bump!) γίνεται χώμα. Σε 1,40 km συνεχίζετε δεξιά και σε 700 m, η επιφάνεια γίνεται πάλι άσφαλτος, ενώ σε 2,30 km γίνεται ξανά χώμα. Σε 6,80 km φτάνετε στο 16,33 km της ε.δ..

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...