Επίσημο: Ο Sebastien Ogier στο τιμόνι της Toyota GR010

O Sebastien Ogier θα οδηγήσει στην πίστα του Bahrain κατά τη διάρκεια επίσημων δοκιμών του WEC την υβριδική Toyota GR010 Hypercar.

  • -
  • -

Η φήμη πως ο Sebastien Ogier ήθελε να λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση του προγράμματος που θα ακολουθήσει ο Γάλλος την επόμενη χρονιά. Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα πως ουσιαστικά αποσύρεται από το θεσμό και τη νέα χρονιά θα ακολουθήσει επιλεκτικούς αγώνες.

Κάτι που του ανοίγει το δρόμο για να λάβει μέρος με την ομάδα της Toyota στους αγώνες αντοχής. Έτσι, η ιαπωνική αγωνιστική ομάδα έκανε γνωστό σήμερα πως ο Ogier θα οδηγήσει την GR010 Hybrid στην πίστα του Bahrain κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών του WEC στις 7 Νοεμβρίου.



Για να προετοιμαστεί καταλλήλως, ο Γάλλος είχε επισκεφτεί τον Ιούλιο τα κεντρικά της Gazoo Racing στην Κολωνία, πραγματοποιώντας δοκιμές στον εξομοιωτή, αλλά και φτιάχνοντας παράλληλα τη θέση οδήγησης στο πρωτότυπο που θα οδηγήσει στην πίστα του Bahrain. O Ogier οδήγησε στον εξομοιωτή για δύο ημέρες, και μάλιστα εικονικά στην πίστα του Bahrain των 5,4 km, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους τεχνικούς που θα τον βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Ο Ogier δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω την GR010 στο Bahrain. Η εμπειρία μου στον εξομοιωτή ήταν πολύ καλή και είχα την ευκαιρία να εξοικειωθώ με το πρωτότυπο έστω και με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα, μπορώ να πω ότι είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την TS050 που έχω επίσης οδηγήσει στον εξομοιωτή. Όπως όλοι γνωρίζουν, για μένα είναι όνειρο ζωής να οδηγήσω στους αγώνες αντοχής και η δοκιμή στο Bahrainείναι πολύ σημαντική για μένα. Αποτελείτεράστιαπρόκλησηκαιανυπομονώ!»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...