WRC: Αυτή είναι η σύνθεση της Toyota για το 2022

Oι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera θα ηγηθούν της προσπάθειας της Toyota, ενώ οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi θα εναλλάσσονται στο τρίτο Yaris Rally1

  • -
  • -

Μετά τις Hyundai και M-Sport, σήμερα ήρθε η σειρά της Toyota να επισημοποιήσει τη σύνθεση της για τη νέα χρονιά. Στη νέα υβριδική εποχή που ξημερώνει για το WRC, η ιαπωνική ομάδα θα έχει στις τάξεις της τέσσερις οδηγούς. Οι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες του θεσμού και θα ηγηθούν της προσπάθειας με το νέο Toyota Yaris Rally1.

Όπως αναμενόταν στο τρίτο αυτοκίνητο θα εναλλάσσονται οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi, με τον Γάλλο 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δηλώνει με κάθε επισημότητα πως αυτή είναι η τελευταία χρονιά που συμμετέχει στο θεσμό με πλήρη εμπλοκή. Ο Γάλλος είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου, ενώ δεν γνωστοποίησε τον αριθμό των αγώνων που θα λάβει μέρος. Σε κάθε περίπτωση δεδομένη μοιάζει η συμμετοχή του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Ο Ogier δήλωσε συγκεκριμένα: «Μετά από αρκετά χρόνια θα έχω την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου. Παράλληλα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στις τάξεις της Toyotaκαι θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω σε επιλεκτικούς αγώνες τη νέα χρονιά. Το πρόγραμμα των αγώνων που θα συμμετάσχω δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο των Κατασκευαστών, αλλά και να εξελίξουμε το αυτοκίνητο. Είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα γενιά αυτοκινήτων και ανυπομονώ να δω τι αλλαγές θα φέρει στο θεσμό.»



Αντίστοιχα ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στην Toyota δήλωσε ο Esapekka Lappi, ο οποίος θα φορέσει και πάλι τα χρώματα της ομάδας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Toyota. Νιώθω σαν να γύρισα σπίτι μου! Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις και στο Ράλλυ Φινλανδίας ένιωσα πολύ ωραία που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και πάλι με κάποιους ανθρώπους. Από τη στιγμή που οδήγησα το YarisWRCείχα το συναίσθημα πως είμαι και πάλι στο αυτοκίνητο μου. Βέβαια, την επόμενη χρονιά οι κανονισμοί αλλάζουν τελείως και το νέο Yarisδεν θα έχει καμία σχέση με το φετινό. Ακόμα δεν το έχω οδηγήσει, αλλά σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...