Επίσημο: Το Ακρόπολις επιστρέφει φέτος στο WRC!

Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή και το Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει φέτος το 10ο γύρο του WRC

  • -
  • -

Είναι αλήθεια! Σήμερα, με κάθε επισημότητα γνωστοποιήθηκε η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο εθνικός μας αγώνας αποκτά και πάλι τη θέση που του αξίζει. Η πολύμηνη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είχε αποτέλεσμα και το Ακρόπολις θα αντικαταστήσει το Ράλι Χιλής, το οποίο δεν θα διεξαχθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της λατινικής Αμερικής. Αυτό σημαίνει ότι οι «Θεοί» του WRC θα έρθουν στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα να έχει οριστεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.



Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως ο εθνικός μας αγώνας έχει ήδη εξασφαλισμένη τη θέση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά! Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η αδυναμία της Χιλής να διοργανώσει τον αγώνα. Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά είχε πραγματοποιήσει τις απαραίτητες κινήσεις, τόσο με τη θερμή υποστήριξη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη όσο και με την ουσιαστική δουλειά της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα. Μην ξεχνάμε, ότι το Δεκέμβριο του 2020 είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα προώθησης του θεσμού και το Ακρόπολις είχε συμπεριληφθεί από την αρχή της χρονιάς ανάμεσα στους αναπληρωματικούς αγώνες.



Όσον αφορά το επίκεντρο και τη σχεδίαση του αγώνα, περισσότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι πληροφορίες, αλλά και η απλή λογική αναφέρει ότι οι πόλεις του Λουτρακίου και της Λαμίας έχουν τον πρώτο λόγο να φιλοξενήσουν τον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικές διαδρομές της χώρας μας συμπεριλαμβάνονται δικαίως στις κορυφαίες του WRC και με την παρουσία έμπειρων στελεχών στην οργάνωση του αγώνα η επιτυχία του εγχειρήματος μοιάζει δεδομένη όπου και να διεξαχθεί. Πλέον, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!



Παρακάτω διαβάστε δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του Υφυπουργού Αθλητισμού, του προέδρου της FIA, αλλά και του Διευθύνων Συμβούλου του WRC Promoter.

  

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξένα ΜΜΕ:

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

 

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο!Η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεγονός.Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού!Του Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

JeanTodt, πρόεδρος FIA

«Το Ράλλυ Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

Jona Siebel, διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter

«Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να το επαναφέρει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ. Καλώς ορίσατε! Είμαστε βέβαιοι πως ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύγχρονο Ράλλυ Ακρόπολις, αυτός ο αγώνας με την τόσο μεγάλη κληρονομιά θα φέρει και πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...