Η Hyundai επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και τους αγώνες

To Veloster N ETCR είναι μόνο η αρχή για τη Hyundai, η οποία επενδύει στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα

  • -
  • -

Το στρατηγικό πλάνο της Hyundai εκτός από το λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, περιλαμβάνει επίσης την επένδυση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στην κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύουν ότι οι επιδόσεις μπορούν να συμβιώσουν με την πράσινη και καθαρή ενέργεια, στοιχείο που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα επιδόσεων της. Τελευταίο παράδειγμα, αποτελεί το αμιγώς ηλεκτρικό Veloster ETCR, το οποίο θα δούμε στις πίστες για το ομώνυμο Πρωτάθλημα Τουρισμού με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Pure ETCR.

Το αυτοκίνητο βασίζεται επάνω στο Veloster N και είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς του ETCR. Με ισχύ 680 ίππων από μία συστοιχία μπαταριών 798 Volt, επιτρέπει στη Hyundai να εξελίσσει στοιχεία και μηχανικά μέρη στο χώρο των αγώνων, τα οποία πολύ σύντομα θα βρουν εφαρμογή και στα μοντέλα παραγωγής.

Παράλληλα, η Hyundai συνεχίζει την εξέλιξη και την εμπλοκή της στους αγώνες πίστας, αλλά και Ράλι. Το i30 N TCR πρωταγωνιστεί στα Πρωταθλήματα Τουρισμού και το WTCR, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετράει δύο συνεχόμενα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Μάλιστα, στο WRC αποδεικνύοντας και έμπρακτα την δέσμευση της στη βιωσιμότητα, ήδη ετοιμάζει το ήπια υβριδικό σύστημα με το οποίο θα εφοδιάζεται το i20 WRC του 2022, όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη Hyundai, με πιο πρόσφατο παράδειγμα και την παρουσίαση του i20 Rally2 (τα γνωστά μας R5), το οποίο έχει ισχυρούς δεσμούς με το νέο i20 N. Σε κάθε περίπτωση η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες, αποδεικνύοντας ότι η πρόοδος, η εξέλιξη, η βιωσιμότητα και η πράσινη ενέργεια μπορούν να συμβαδίσουν με τις επιδόσεις και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...