Νικητής ο Elfyn Evans στο επεισοδιακό Ράλλυ Τουρκίας [Video]

Κλαταρίσματα και ανατροπές την τελευταία μέρα του αγώνα, έφεραν τα πάνω κάτω στην κατάταξη

  • -
  • -

Το Ράλλυ Τουρκίας έδειξε για ακόμη μία φορά το σκληρό του πρόσωπο, ανακατεύοντας την τράπουλα των πληρωμάτων στην τελευταία και δυσκολότερη μέρα του αγώνα. Όπως αποδείχθηκε κανείς δεν ήταν ασφαλής, με διαφορές μισού και ενός λεπτού να εξανεμίζονται, χάρη σε ένα καταιγισμό κλαταρισμάτων και ατυχιών.

RallyTurkey-3


Μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική ημέρα, η οποία αποτελούνταν από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 88,74 χιλιομέτρων, οι Thierry Neuville- Nicolas Gilsoul, με Hyundai i20 Coupe WRC, προηγούνταν με διαφορά 33,2’’, από τους Sebastian Loeb-Daniel Elena με ίδιο αυτοκίνητο και Sebastian Ogier- Julien Ingrassia με Toyota Yaris WRC, που είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Τέταρτοι, με διαφορά 1 λεπτού από τους πρώτους, βρίσκονταν οι Elfyn Evans- Scott Martin με Toyota Yaris WRC, οι οποίοι οδηγώντας προσεκτικά, απέφυγαν τις ατυχίες και βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης.

RallyTurkey-2


Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους της WRC κατηγορίας, αφού στην εναρκτήρια ειδική της ημέρας, τα κλαταρίσματα έρχονταν το ένα μετά το άλλο, λόγω προβλήματος στις ζάντες των ελαστικών της Michelin. Οι ανακατατάξεις έφεραν τους Βρετανούς με το Toyota στην πρώτη θέση, με τους Neuville-Gilsoul, να ακολουθούν, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Loeb-Elena. Ο Ogier δεν κατάφερε να τερματίσει, με πρόβλημα στον κινητήρα στο δεύτερο πέρασμα της πρώτης εκ των δύο ειδικών. Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen με Toyota Yaris WRC, που μετά το πρωινό κλατάρισμα έκαναν, όπως όλοι άλλωστε, αγώνα επιβίωσης και  συγκέντρωσαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

RallyTurkey-5

Το Ράλλυ Τουρκίας χάρισε την πρωτοπορία, στον μάχη για το πρωτάθλημα, στον Elfyn Evans, με προβάδισμα 18 βαθμών από τον δεύτερο Ogier. Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς και απ’ ότι φαίνεται όλα είναι πιθανά.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...