WRC: Επανέναρξη με Εσθονία το Σεπτέμβριο

Η αγωνιστική σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα επανεκκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, με το Ράλι Εσθονίας να περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στο θεσμό

  • -
  • -

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και ο promoter του θεσμού ήρθαν σε συμφωνία με τις χώρες που θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιποι αγώνες του WRC για το 2020. Από το Σεπτέμβρη έως και τα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε αγώνες και θα προστεθούν στους τρεις που ολοκληρώθηκαν στις αρχές της χρονιάς. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ράλι Εσθονίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται σε χωμάτινες επιφάνειες. Οι Εσθονοί πιέζουν εδώ και αρκετά χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το 2019 ο αγώνας ήταν επίσημα υποψήφιος προς ένταξη και πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα των παρατηρητών της FIA.



Οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες που θα συμπληρώσουν το φετινό Πρωτάθλημα είναι τα Ράλι Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου), Ράλι Γερμανίας (15 – 18 Οκτωβρίου), Ράλι Σαρδηνίας (29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου) και Ράλι Ιαπωνίας (19 – 22 Νοεμβρίου). Υπάρχουν σκέψεις για την ένταξη και του βελγικού Ράλι Ypres, αλλά κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο στην περίπτωση που μετακινηθούν οι ημερομηνίες του τουρκικού αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα και το γεγονός ότι η αυλαία θα ανοίξει στην Εσθονία, το επίσημο τεστ του WRC που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, λογικά μετατίθεται για μέσα προς τέλη Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...