Οι «θεοί» του WRC ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα

Ο promoter του WRC έχει ήδη στείλει πρόταση στη FIΑ για μία περίοδο δοκιμών παρουσία όλων των εργοστασιακών ομάδων στην Ελλάδα, και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση

  • -
  • -

Κι όμως! Δεν πρόκειται για αστείο ή μία απλή φήμη. Οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι πολύ πιθανό στις αρχές Σεπτεμβρίου να βρεθούν στη χώρα μας για μία σειρά δοκιμών διάρκειας τριών ημερών. Ο promoter του WRC έχει έρθει σε συμφωνία με την νεοσύστατη επιτροπή για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», για την τέλεση δοκιμών εξέλιξης παρουσία και των τριών εργοστασιακών ομάδων, στα πρότυπα της αντίστοιχης διαδικασίας στη Formula 1.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να δώσει η FIA τη σχετική έγκριση για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της περιόδου δοκιμών, με επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά είχε μπει στο συρτάρι. Η M-Sport του Malcolm Wilson ήταν πρωτοστάτης του εγχειρήματος, αφού με αυτόν τον τρόπο το κόστος της ιδιαίτερα ακριβής διαδικασία των δοκιμών εξέλιξης, θα μπορούσε να μοιραστεί ανάμεσα στους Κατασκευαστές.



Σήμερα, ελέω κορονοϊού, οι δοκιμές έχουν περιοριστεί (πριν από μερικές ημέρες Hyundai και Toyota ήταν στη Φινλανδία), ενώ κανείς δεν γνωρίζει να πει με σιγουριά ποιοι αγώνες θα διεξαχθούν. Αυτό, βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι ομάδες πρέπει να προετοιμαστούν. Οι δοκιμές θα έχουν διάρκεια τριών ημερών. Ένας οδηγός από κάθε ομάδα θα βρίσκεται στο τιμόνι του αυτοκινήτου για μία μέρα, ενώ την επόμενη θα αντικαθίσταται από τον επόμενο. Στο τέλος κάθε ημέρας θα υπάρχει 30λέπτη εκπομπή μέσα όσα συνέβησαν και συνεντεύξεις με τους οδηγούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιλέγουν τη χώρα μας για δοκιμές εξέλιξης. Τόσο η M-Sport, όσο και οι Toyota, Citroen βρέθηκαν πέρσι και πρόπερσι σε ελληνικές ειδικές διαδρομές για να προετοιμαστούν εν όψει του Ράλι Τουρκίας, με την ομάδα «ΕΛ-ΕΜ», πρώην Πρωταθλητής συνοδηγών, να αναλαμβάνει παραδοσιακά την διεξαγωγή τους.



Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σημαντική και δεν πρέπει να την υποβαθμίζουν κάποιοι. Πολλοί θα πουν ότι πρόκειται απλά για δοκιμές, και όχι για αγώνα. Όμως, με αυτόν τον τρόπο χτίζονται οι σχέσεις με τον promoter και την Ομοσπονδία. Κάπως έτσι θα θυμίσουμε την ποιότητα και τη διαφορετικότητα των διαδρομών του Ακρόπολις, αλλά και τη δυνατότητα που έχουμε για άρτια διεξαγωγή σημαντικών γεγονότων. Ενώ με το αντίκτυπο που λογικά θα έχει στον κόσμο, μπορεί να πείσει πολλούς να επενδύσουν στον εθνικό μας αγώνα. Ας αφήσουμε το δέντρο και ας δούμε το δάσος…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...