Στο θρόνο του Goodwood Festival of Speed (video)

Το Goodwood FOS μπορεί να είναι μία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά είναι γνωστό πως όλοι εποφθαλμιούν τον τίτλο του ταχύτερου χρόνου στη γνωστή διαδρομή

  • -
  • -

Το 1993 ο Λόρδος March αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες του κτήματος του, καλώντας τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γιορτάσουν μαζί του το αγαπημένο σπορ όλων. Η παρουσία μερικών δεκάδων ανθρώπων και η γιορτή που έστησαν, έμελλε να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες συγκεντρώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγωνιστικές κατασκευές από διάφορες περιόδους, φημισμένοι οδηγοί του παρελθόντος, αλλά και του σήμερα, συνθέτουν το Goodwood Festival of Speed. Ένα μοναδικό κοκτέιλ το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει περισσότερους από 150.000 θεατές.



Από τη φημισμένη διαδρομή των 1.86 χιλιομέτρων έχουν παρελάσει σπουδαία ονόματα των αγώνων. Κάποιοι έδωσαν το παρών μόνο για λόγους επίδειξης, ενώ κάποιοι άλλοι πίεσαν στο όριο, διεκδικώντας το ρεκόρ χρόνου στο Goodwood. Μονοθέσια της Formula 1, σπορ πρωτότυπα, και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα των ταχύτερων κατασκευών που έχουν βρεθεί στο FOS. Μπορείτε να τα δείτε και να τα μάθετε μέσα από το παραπάνω βίντεο, ενώ σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιο παραμένει μέχρι σήμερα το ταχύτερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...