Αλλαγές στην F1!

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα στην Γενεύη και αποφάσισε τα εξής :

 

1.)   Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 για 3 χρόνια αρχής γενομένης από το 2011.

2.)   Κανένα μονοθέσιο δεν θα μπορεί να κάνει προσπέραση πριν περάσει την πρώτη γραμμή ασφαλείας,όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας επιστρέφει στα πιτ. Εάν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπαίνει ή βγαίνει από τα πιτ στον τελευταίο γύρο του αγώνα, τότε τα μονοθέσια θα τερματίσουν σε σχηματισμό χωρίς προσπεράσματα (για να μην ξαναγίνει συμβάν παρόμοιο με αυτό του Schumacher στο Μονακό).

3.)   Θα αναφέρονται στους αγωνοδίκες μονοθέσια τα οποία οδηγούν χωρίς λόγο αργά ή είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των άλλων οδηγών.

4.)   Από το 2011 όποιος οδηγός έχει χρόνο που ξεπερνάει το 107% της pole position δεν θα μπορεί να παίρνει μέρος στον αγώνα. Υπο προϋποθέσεις όμως και εφόσον υπάρχει χρόνος στα ελεύθερα δοκιμαστικά που ικανοποιεί τους αγωνοδίκες μπορεί να του επιτραπεί να τρέξει.

5.)   Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί την ελεγχόμενη πτέρυγα από τον 2ο γύρο του αγώνα και μετά και όταν βρίσκεται σε "εμβέλεια" ενός δευτερολέπτου από τον προπορευόμενο. Το σύστημα θα απενεργοποιείται όταν φρενάρει για πρώτη φορά ο "επιτιθέμενος". Αυτό θα ισχύει μόνο για αυτόν που κάνει την επίθεση.

6.)   Απαγορεύονται τεχνολογίες τύπου f-duct, και ότι μπορεί να επηρεάσει ο οδηγός.

7.)   Για το 2011 το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος είναι τα 640 κιλά.

8.)   Με άμεση εφαρμογή, εάν απαιτείται η λήψη δείγματος καύσιμου μετά από ελεύθερες δοκιμές το μονοθέσιο πρέπει πρώτα να επιστρέψει στα πιτ χωρίς εξωτερική βοήθεια (μετά από το συμβάν του Hamilton)

9.)   Η FIA δίνει άδεια Super License για 4 αγώνες στον Ho-Pin Tung.

 

Ενδιαφέρουσες οι αλλαγές και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε επιτέλους κάποιον προμηθευτή ελαστικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...