Ράλι Σερβίας

Hirvonen & Lehtinen νικητές στο Ράλι Σερβίας

  • -
  • -

Οι οδηγοί της Ford Mikko Hirvonen και Jarmo Lehtinen κέρδισαν στο Ράλι Σερβίας χθες, με διαφορά μεγαλύτερη των επτά λεπτών, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 17 ειδικές διαδρομές με ένα Ford Focus RS World Rally Car.  Οι Φιλανδοί χρησιμοποίησαν το διήμερο ασφάλτινο αγώνα που έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για δοκιμές, πριν ξεκινήσει πάλι η σεζόν το WRC στη Βουλγαρία τον ερχόμενο μήνα.

Το ράλι είχε τη βάση του στο Βελιγράδι και ήταν γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου (Ανατολής) Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, καθώς και των εθνικών πρωταθλημάτων Σερβίας και Βουλγαρίας. Τροπική βροχή και καταιγίδες σημάδεψαν τον αγώνα και ο 29-χρονος Hirvonen έπρεπε να εναρμονίσει το σετάρισμα του  Focus RS WRC και την επιλογή ελαστικών του με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η ομάδα θα ταξιδέψει τώρα στη Νότια Ισπανία για ασφάλτινες δοκιμές. Τον Hirvonen θα πλαισιώσουν εκεί ο Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για το Ράλι Βουλγαρίας.  Είναι το πρώτο από τέσσερα ασφάλτινα ράλι κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της σεζόν του WRC, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

«Έχουν περάσει πάνω από οκτώ μήνες από τον τελευταίο ασφάλτινο γύρο του WRC, και συμμετείχαμε στο ράλι Σερβίας για να ‘ξεσκουριάσουμε’ και να ξαναβρούμε την αίσθηση πίσω από το τιμόνι του Focus RS WRC σ’ αυτό το είδος οδοστρώματος», δήλωσε ο Hirvonen.

Παράλληλα ο Hirvonen ταξίδεψε μέχρι την πίστα του Bruntingthorpe στην Αγγλία για να δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο δρόμου με τον πρώην πρωταθλητή στην κατηγορία Ευρωπαϊκών Αυτοκινήτων Τουρισμού Αντοχής της FIA, Rob Wilson. Ο Wilson είναι ειδικός στην οδήγηση στην άσφαλτο και έχει εκπαιδεύσει τον Hirvonen στο παρελθόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...