Συμμετέχει στο Ράλι Σερβίας η Ford

Στο πλαίσιο των δοκιμών για τον Hirvonen

  • -
  • -

Οι οδηγοί  της BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, Mikko Hirvonen & Jarmo Lehtinen θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στο Ράλι Σερβίας (18 - 20 Ιουνίου) με ένα Ford Focus RS World Rally Car. Οι Φιλανδοί θα χρησιμοποιήσουν τον διήμερο ασφάλτινο αγώνα, ο οποίος γίνεται κατά τη διάρκεια του θερινού διαλείμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, σαν ένα πρόγραμμα δοκιμών πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της σεζόν του WRC στη Βουλγαρία τον Ιούλιο.

Το Ράλι Βουλγαρίας είναι το πρώτο από τα τέσσερα ασφάλτινα ράλι που περιλαμβάνονται στους τελευταίους επτά γύρους του φετινού WRC. Τρία ακόμα ασφάλτινα ράλι θα ακολουθήσουν σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Το Ράλι Σερβίας είναι ένας γύρος του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ράλι  (Ανατολής) - Regional Cup (East) της FIA, καθώς και των εθνικών πρωταθλημάτων Σερβίας και Βουλγαρίας. Έχει τη βάση του στο Βελιγράδι, που φιλοξενεί την τελετή έναρξης το βράδυ της 18ης Ιουνίου. Ακολουθούν δύο ημέρες αγώνα και οι οδηγοί θα τρέξουν σε 18 ειδικές διαδρομές, καλύπτοντας μία απόσταση 229.14km.

«Θα είναι η τέλεια προετοιμασία για τα ασφάλτινα ράλι του δεύτερου μέρους της σεζόν του WRC» δήλωσε ο 29χρονος Hirvonen, ο οποίος αγωνίστηκε στο Ράλι Πορτογαλίας αυτό το Σαββατοκύριακο. «Η φετινή σεζόν μέχρι στιγμής είχε μόνο χωμάτινους αγώνες και την τελευταία φορά που αγωνίστηκα στην άσφαλτο ήταν στην Ισπανία τον περασμένο Οκτώβριο.

«Το Ράλι Σερβίας θα μου προσφέρει την ευκαιρία να ‘ξεσκουριάζω’ λίγο σε τέτοιες συνθήκες. Είναι ένα αμιγές πρόγραμμα δοκιμών και προτεραιότητά μας θα είναι να εξοικειωθούμε και πάλι με το Focus RS WRC στην άσφαλτο», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της BP Ford Abu Dhabi team, Malcolm Wilson δήλωσε: «Ο Mikko κάνει μεγάλη προσπάθεια στο πρωτάθλημα των οδηγών και θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να συνηθίσει και πάλι την οδήγηση στην άσφαλτο.  Έκανε δοκιμές για τρεις μέρες επί Αγγλικού εδάφους αμέσως μετά το Ράλι Νέας Ζηλανδίας. Το Ράλι Σερβίας θα δώσει στην ομάδα τη δυνατότητα να δοκιμάσει μερικά από τα ευρήματα της φετινής σεζόν σε γνήσιο αγωνιστικό περιβάλλον. Θα βοηθήσει το Mikko και την ομάδα στην προετοιμασία για τα προσεχή ασφάλτινα ράλι του WRC».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...