Ράλι Μόντε Κάρλο: Κυριαρχία Neuville την Παρασκευή

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai απέκτησε προβάδισμα 45’’ έναντι του Ogier μετά και την 8η ΕΔ

  • -
  • -

Μετά το δυστύχημα με νεκρό θεατή το βράδυ της Πέμπτης 19/1, ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2017 συνεχίστηκε την Παρασκευή με 6 ειδικές διαδρομές. Το δεύτερο σκέλος ανήκε στη Hyundai και τον Thierry Neuville, ο οποίος έχει σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στις 4 από τις 7 ΕΔ που έχουν διεξαχθεί (η 1η ακυρώθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος).

Ο 28χρονος Βέλγος έχει αποκτήσει με το εργοστασιακό i20 WRC προβάδισμα 45,1 sec έναντι του Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), ο οποίος έχασε πολύτιμο χρόνο στην πρώτη ειδική της ημέρας, λόγω εξόδου από το δρόμο. Πίσω από τον Ogier ακολουθούν ο Εσθονός Ott Tanak με το άλλο Fiesta της M-Sport (+45,4 sec) και ο Φινλανδός Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris WRC (+2.09.7).

O Kris Meeke της Citroen ήταν ο κυριότερος αντίπαλος του Neuville στις πρώτες ειδικές, όμως είχε έξοδο λόγω του πάγου, με αποτέλεσμα να καταστρέψει την εμπρός ανάρτηση του C3 WRC (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO).

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες οδηγούς, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το DS3 WRC είναι στην 28η θέση της γενικής και ο Δημήτρης Δριβάκος με το Honda Civic Type R στην 42η.

Το τρίτο σκέλος, το Σάββατο 21/1, περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 121,39 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...