Δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Karting

Οι Φώτης Σωτηρόπουλος και Αλέξανδρος Ντάρσυ συμμετείχαν στον αγώνα που έγινε στη Σουηδία

  • -
  • -

Ο Σουηδικός αγώνας που έγινε 1-4 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε το σημαντικότερο φετινό ραντεβού του Παγκόσμιου Karting, με τις μεγαλύτερες ομάδες και τους κορυφαίους οδηγούς να ταξιδεύουν στην Σκανδιναβική χώρα. Στην πίστα "Assum Ring" βρέθηκαν 173 οδηγοί από 45 χώρες και 5 ηπείρους, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 3 διαφορετικές κατηγορίες KZ, KZ2 στην οποία έλαβε μέρος ο Φώτης Σωτηρόπουλος, καθώς επίσης και το Karting Academy Trophy, τον παγκόσμιας εμβέλειας θεσμό που διοργανώνεται από τη CIK-FIA με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων ταλέντων ηλικίας 13-15 ετών και στον οποίο, η Ελλάδα και η ΟΜΑΕ εκπροσωπήθηκαν φέτος από τον Αλέξανδρο Ντάρσυ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Όσον αφορά στην KZ2 που είχε 89 συμμετοχές μεταξύ αυτών ήταν και ο Φώτης Σωτηρόπουλος ως οδηγός της ιταλικής Evokart, στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα της CIK-FIA, ενώ παράλληλα η φετινή, αποτελεί την πρώτη του χρονιά στη συγκεκριμένη, απαιτητική κατηγορία. Το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν πρωτόγνωρο για τον 17χρονο οδηγό και η προσπάθεια του Φώτη σταμάτησε πριν τον Ημιτελικό, αφού στον 5ο και τελευταίο προκριματικό πριν τον ημιτελικό, εγκατέλειψε στην τρίτη στροφή του πρώτου γύρου, μετά από σύγκρουση. 

Περνώντας στο CIK-FIA Academy Trophy, ο Αλέξανδρος Ντάρσυ συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις σε σημαντικούς διεθνείς αγώνες απέναντι σε 50 οδηγούς από 38 διαφορετικές χώρες, που όλοι τους χρησιμοποιούν εξοπλισμό που παρέχεται από το OTK Kart Group, δηλαδή σασί Exprit και κινητήρες Vortex προδιαγραφών κατηγορίας OK Junior. Ο Αλέξανδρος έδειξε τη βελτίωσή του και κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, αν και για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε ο αγώνας δεύτερης ευκαιρίας, εξαιτίας μιας επαφής που τον έθεσε εκτός του ημιτελικού. Στον Τελικό ο 14χρονος ήταν ταχύς και αποτελεσματικός, καταλαμβάνοντας εντέλει την 15η θέση της γενικής κατάταξης μετά από προσπεράσματα αλλά και πολύ καλούς γύρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι με βάση τον ταχύτερό του γύρο, ο Έλληνας καρτίστας ήταν ο 6ος ταχύτερος οδηγός του Τελικού. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...