Ηλεκτρικό Honda NSX στο Pikes Peak

Στα σύννεφα του Κολοράντο θα ανέβει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του NSX

  • -
  • -

Η Acura ή αλλιώς Honda Αμερικής, παρουσιάζει το νέο NSX EV Concept με το οποίο θα αγωνιστεί στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιεί για την κίνησή του τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, με δύο ανεξάρτητες διπλές κινητήριες μονάδες, μία για κάθε άξονα, που αποτελούν σύμφωνα με τον κατασκευαστή τον εγκέφαλο του Sport Hybrid SH-AWD συστήματος που κατανέμει τη ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά.

Ο Tetsuya Yamano θα είναι αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο στη μεγάλη διαδρομή των 19,99 χιλιομέτρων και σίγουρα απαιτητική των 156 στροφών του Pikes Peak, έχοντας την εμπειρία και από την περσινή του συμμετοχή με το ηλεκτρικό πρωτότυπο CR-Z.

«Ρυθμίζουμε το αυτοκίνητο για αρκετές εβδομάδες στο Pikes Peak και έχουμε κάνει μεγάλη εξέλιξη στις επιδόσεις. Είναι τιμή μας που θα τρέξουμε στον ιστορικό αγώνα του Pikes Peak, ένα γεγονός που που έχει εκατομμύρια φίλους ανά τον κόσμο» δήλωση ο Tetsuya Yamano.

Το «μηδενικών» ρύπων πρωτότυπο θα σταθεί στη γραμμή της εκκίνησης στις 26 Ιουνίου, ενώ παράλληλα θα αγωνιστούν δύο ακόμα NSX με θερμικούς κινητήρες V6 twin-turbo, στις κατηγορίες Time Attack 1 και 2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...