Πώς είναι άραγε να οδηγείς με 365 km/h;

Ρεκόρ ταχύτητας για φέτος από τον Massa

  • -
  • -

To Μεξικάνικο GP πέρασε στην ιστορία. Ο αγώνας που έγινε στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez έμεινε στις μνήμες μας, όχι τόσο για το θέαμα που μας προσέφερε αλλά για το πάθος των Μεξικανών θεατών αλλά και για το ρεκόρ ταχύτητας που έγινε εκεί.

Η τοποθεσία κάνει τον συγκεκριμένο αγώνα μοναδικό. Σε υψόμετρο 2.200 μέτρα, το οξυγόνο ήταν στο 78% σε σχέση με το επίπεδο της θάλασσας! Επιπλέον, υπήρχε η μεγάλη ευθεία των 1,2 km στην οποία υπήρχε DRS και είσοδο από μια μεσαίας ταχύτητας στροφή. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μειωμένη αντίσταση αέρα καθώς και μειωμένη κάθετη δύναμη. Αυτός ο συνδυασμός έδωσε την ευκαιρία να γίνουν κάποια ρεκόρ τελικής ταχύτητας!

Ο Felipe Massa κατάφερε να φτάσει με την Williams την ταχύτητα των 364,3 km/h στο πρώτο σκέλος των προκριματικών, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο Valtteri Bottas με την άλλη Williams φτάνοντας τα 360,8 km/h. Και οι δυο οδηγοί είχαν κινητήρα Mercedes-Benz.

Ο ταχύτερος οδηγός με κινητήρα Ferrari ήταν ο Felipe Nasr με την Sauber Ferrari ο οποίος είχε υψηλότερη τελική τα 358,2 km/h, ενώ η Renault είχε με τον Verstappen 350,9 km/h και η Honda με τον Alonso 345,9 km/h.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Massa είχε χρόνο ταχύτερο από αυτόν που έκανε ο Sergio Perez στον ναό της ταχύτητας την Monza, όταν είχε φτάσει τα 354,6 km/h! Θα πρέπει να ήταν μοναδικό το συναίσθημα για τον Felipe να είναι ο απόλυτος άρχοντας της ταχύτητας... Μόνο αν έχεις COSMOTE VDSL μπορείς να καταλάβεις πως είναι να είσαι ο πιο γρήγορος.

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει την υπηρεσία COSMOTE VDSL, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...