Lauda : Έτσι έπεισα τον Hamilton

... τον τσίγλησε με το όνομα Schumacher

  • -
  • -

Φώς στο πώς έπεισε τον Lewis Hamilton να οδηγήσει για την Mercedes έριξε ο Niki Lauda σε συνέντευξή του στον Βρετανικό τύπο. Αποκάλυψε ότι πολλά έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2012.

 

«Έπρεπε να τον δω στο δωμάτιό του ανάμεσα στις 2 και στις 4 τα ξημερώματα. Ποτέ δεν ήμουν με άγνωστο οδηγό τέτοιες ώρες σε δωμάτιο», αστειεύτηκε ο Lauda και συνέχισε: «Θυμάμαι καλά την κουβέντα γιατί ήταν στην pole position με την McLaren και πρακτικά κέρδιζε τα πάντα και τον ρώτησα ‘Θα σκεφτόσουν ποτέ να έρθεις στην Mercedes;’. Και απάντησε ‘Γιατί να έρθω; Το μονοθέσιο κερδίζει, εγώ θέλω να κερδίζω και το δικό σας δεν κερδίζει’. Τότε σκέφτηκα ‘Γαμώτο, έχει δίκιο’»

 

Τότε ο Lauda του απάντησε ότι εάν μείνει στην McLaren, την ομάδα που τον στήριξε από τα παιδικά του χρόνια, δεν θα ξεφύγει ποτέ από τον Dennis και όλοι θα δίνουν τα εύσημα στον πρόεδρο και όχι σε αυτόν. Και πρόσθεσε ο Lauda  : «Εάν καταφέρεις και κερδίσεις με την Mercedes μετά από τον Michael Schumacher, τότε θα γίνεις μεγαλύτερος θρύλος από οποιονδήποτε. Μετά ξύπνησε και είπε ΄Ας το συζητήσουμε’. Αυτό ήταν που τον τσίγκλησε»

 

Την ημέρα του αγώνα ο Hamilton ήταν πρωτοπόρος στον αγώνα και ο Lauda θυμάται : «Καθόμουν μπροστά από την τηλεόραση και έλεγα ‘Σε παρακαλώ χτύπα. Σε παρακαλώ εγκατέλειψε’. Καθόμουν και το περίμενα και Bingo! Καταστράφηκε το κιβώτιο. Οπότε πήγα να δω τον Hamilton μετά από αυτό»

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...