Πληροφορίες για τη νέα Mercedes S-Class

Ναυαρχίδα τεχνολογίας προ των πυλών

  • -
  • -

Σε περίοδο εξέλιξης βρίσκεται η νέα S-Class, η οποία υπόσχεται πιο πληθωρικές διαστάσεις, περισσότερους χώρους, τεχνολογία αιχμής και ανάλογη πολυτέλεια σε κάθε επίπεδο. Αισθητικά ακολουθεί σχεδιαστικές νόρμες από το concept μοντέλο F700  και F800. Στο εσωτερικό οι σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και o multimedia χαρακτήρας κυριαρχούν.

Σημαντική προσθήκη τεχνολογίας είναι το σύστημα Intelligent Drive. Μια σειρά από εξελιγμένους αισθητήρες, συνθέτουν ένα δίχτυ προστασίας 360ο με εμβέλεια 500 μέτρων. Συμπληρωματικά, δρουν το σύστημα  Pre-Safe για την διατήρηση της σωστής απόστασης εν κινήσει, την αποφυγή συγκρούσεων και την προστασία από επαφή με πεζό (ακινητοποιώντας το όχημα με 50 km/h) και το νέο σύστημα αλλαγής λωρίδας Active Lane Keeping Assist. 

Οι κινητήρες θα προέρχονται από την πιο φρέσκια εκδοχή των μηχανικών συνόλων της σημερινής S-Class και της CL-Class. Νέα άφιξη αποτελεί ο twin-turbo κινητήρας 4,7 λίτρων V8, ο οποίος αποδίδει 435 ίππους. Η πιο ισχυρή S600 θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός biturbo V12 με απόδοση 517 ίππων. Για τους ακόμη πιο απαιτητικούς, θα είναι διαθέσιμες και οι εκδόσεις AMG, με κορυφή την V12 S65 AMG. Στα πλάνα είναι και μια υβριδική έκδοση S500 Plug-In  με κινητήρα βενζίνης V6 3,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων. Σκοπός των μηχανικών είναι η συγκεκριμένη έκδοση να καταναλώνει μόλις 3.2 lt/100km και να εκπέμπει CO2 74 gr/km. Παράλληλα μια έκδοση diesel hybrid, σχεδιάζεται να πλαισιώσει αργότερα την γκάμα.

 

Πηγή: ams.de

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...