Nissan Note 2013

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Γενεύη με κινητήρες 1.2 βενζίνης 80 και 98 ίππων και 1.5 diesel 90 ίππων

  • -
  • -

Η Nissan παρουσίασε στη Γενεύη το νέο Note που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία εδώ και μερικούς μήνες. Το νέο μικρό πολυμορφικό έχει ενδιαφέρουσα σχεδίαση που ξεφεύγει από τις κλασικές γραμμές των MPV, ιδιαίτερα οικονομικούς κινητήρες, πλούσιο πακέτο τεχνολογιών ασφαλείας και ένα ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό. Η όμορφη εμφάνιση του Note βασίζεται στο πρωτότυπο Invitation concept που πρωτοείδαμε στη Γενεύη το 2012, με την έκδοση DIG-S να διαθέτει επιπλέον σπορ στοιχεία, όπως προφυλακτήρες με πιο δυναμική σχεδίαση και πλαϊνά σπόιλερ. Η καμπίνα διατηρεί το συρόμενο πίσω κάθισμα του τωρινού Note, που αυξομειώνει αντίστοιχα το χώρο επιβατών και το πορτμπαγκάζ, καθώς και το διπλό δάπεδο του χώρου αποσκευών.

Ηευρωπαϊκή γκάμα του νέου Note περιλαμβάνει δύο εκδόσεις του 1.200άρη 3κύλινδρου 12βάλβιδου βενζινοκινητήρα, μια ατμοσφαιρική με απόδοση 80 ίππους και 110 Nm και μία με μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 98 ίππους και 142 Nm (DIG-S). Ο μικρός έχει μέση κατανάλωση 4,7 lt/100 km και εκπομπές CO2 109 g/km, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τον ισχυρότερο είναι ακόμη χαμηλότερες: 4,3 lt/100 km και 99 g/km! Η έκδοση DIG-S θα προσφέρεται και με κιβώτιο CVT. Τη γκάμα ολοκληρώνει ο 1.5 turbo diesel με ισχύ 90 ίππων, μέση κατανάλωση 3,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 95 g/km.

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Note διαθέτει αρκετές τεχνολογίες που συναντάμε σε ακριβότερα και μεγαλύτερα μοντέλα, όπως:

  • Around View Monitor (AVM): Ένα σύστημα με 4 κάμερες που βοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα, δείχνοντάς του εικόνα του Note από ψηλά, στην οθόνη 5,8 ιντσών που βρίσκεται στο ταμπλό.
  • Blind Spot Warning που χρησιμοποιεί το Around View Monitor για να ενημερώνει τον οδηγό όταν πλησιάζει άλλο όχημα από πλάγια πίσω
  • Lane Departure Warning που ειδοποιεί ηχητικά όταν το αυτοκίνητο ξεπερνά τη διαγράμμιση της λωρίδας κυκλοφορίας (όταν ο οδηγός δεν το κάνει ηθελημένα, άρα δεν έχει ανάψει φλας)
  • Moving Object Detection που ειδοποιεί αν κάποιος άνθρωπος ή αντικείμενο πλησιάζει ενώ το Note κινείται προς τα πίσω – κάτι σαν έξυπνο ραντάρ παρκαρίσματος.

 

Οι πωλήσεις του νέου Nissan Note στην Ευρώπη θα αρχίσουν το ερχόμενο φθινόπωρο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...