Νέο Volvo V40

Αντεπίθεση στα premium μικρομεσαία

  • -
  • -

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Volvo παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης. Με σχεδιαστική συγγένεια με το μεγαλύτερο SUV της οικογένειας, το XC60. Το 5θυρο hatchback αμάξωμα του V40, συνδυάζει την κομψότητα με στοιχεία πρακτικότητας.

Οι ανταγωνιστές του νέου Volvo είναι η συνομοταξία του VW Golf και των υπόλοιπων premium μοντέλων της μικρομεσαίας κατηγορίας. Τo V40 θα αντικαταστήσει τα S40 και V50 στην γκάμα της Volvo, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την αντικατάσταση του 3θυρου C30. Πάντως στα πλάνα της Volvo είναι και μια SUV έκδοση του νέου V40, με την ονομασία XC40, ανταγωνιστή των Audi Q3, BMW X1 και VW Tiguan.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ευρύτατη, ξεκινά από τον μικρότερο 1.6 D2 turbo-diesel της Volvo με εκπομπές CO2 μόλις 94 gr/km και καταλήγοντας στον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 6,5'', περιλαμβάνοντας και τον κινητήρα βενζίνης turbo των 1.6 λίτρων με 150 (Τ3) και 180 (Τ4) ίππους. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν «start-stop» και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, ανεξάρτητα από το εάν είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το νέο Volvo V40 διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής Ανίχνευσης Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα (Pedestrian Detection with Full Auto Brake) της Volvo και πολλών άλλων νέων στοιχείων.

 

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του V40 εδώ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...