Info για το νέο Opel Corsa

Παρουσίαση το 2014

  • -
  • -

Το Corsa έχει ανεβάσει σημαντικά σε εμπορικό επίπεδο την Opel, η οποία εξελίσσει με προσοχή τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς της supermini. Η έναρξη της παραγωγής της νέας γενιάς έχει τοποθετηθεί για τον Απρίλη του 2014, με τα στελέχη της Opel να κάνουν πλάνα για ετήσιες πωλήσεις 400.000 μονάδων.

Η νέα ευμετάβλητη πλατφόρμα με τον εσωτερικό κωδικό GM S4500, θα είναι βάση για το νέο Corsa. Ένας νέος 3κύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού είναι στα σκαριά, βάζοντας στην τεχνολογική ελίτ της κατηγορίας το νέο supermini και μειώνοντας παράλληλα το βάρος. Ενδεικτικά η βασική έκδοση υπολογίζεται ότι θα ζυγίζει περίπου ένα τόνο. Άμεσος ψεκασμός και turbo θα είναι το μέλλον ολόκληρης της γκάμας των βενζινοκινητήρων της Opel, μέχρι τα 1,6 λίτρα, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την απόσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ανταγωνισμό. Ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωση είναι το σύνθημα και για τους κινητήρες diesel. Το σύστημα Start&Stop αναμένεται να είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Για την πίσω ανάρτηση η λύση του ημιάκαμπτου άξονα πιθανότατα θα επικρατήσεις για χωροταξικούς λόγος, αλλά και για την μείωση του κόστους. Παράλληλα με αυτή τη λύση μπορεί να διατηρηθεί και η παρουσία του προαιρετικού τρόπου μεταφοράς ποδηλάτων Flex-Fix.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά δε θα λείπουν από την εμφάνιση του νέου Corsa, το οποίο ειδικά στην 3θυρη έκδοση του, θα διαθέτει και πολλά στοιχεία coupe αμαξώματος.

 

Πρωταθλητής πωλήσεων το Corsa, το απόλυτο Best Seller και στην ελληνική αγορά για το 2011


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...