Νέο Mitsubishi Outlander

Επίσημη πρεμιέρα στη Γενεύη

  • -
  • -

Η Mitsubishi εδώ και πολύ καιρό μας είχε δείξει με το Concept PX-MiEV ΙΙ τις προθέσεις της αναφορικά με τον αντικαταστάτη του μεσαίου SUV της που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση του Τόκιο. Η έμφαση τότε είχε δοθεί στην ανάδειξη της green στρατηγικής της μάρκας λόγω της υβριδικής διάταξης που θα αποκτούσε μελλοντικά η γκάμα του Outlander.

Το νέο Outlander δανείζεται αυτούσια σχεδόν την εικόνα του πρωτοτύπου με το οποίο το γνωρίσαμε και αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο της εταιρείας που θα λανσαριστεί αρχικά στην Ευρώπη. Το εμπρός μέρος είναι ελαφρώς πιο στρογυλλεμένο από αυτό του concept και η μάσκα με τον εμπρός προφυλακτήρα έχουν γίνει λιγότερο φουτουριστικά. Για το πίσω μέρος ακόμη η Mitsubishi τηρεί σιγή ασυρμάτου καθώς δεν διακρίνεται κάτι στη φωτό που διέρρευσε. Στο εσωτερικό η πληροφορίες κάνουν λόγο για παρόμοια σχεδίαση με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά με ποιοτικότερα και πιο μαλακά στην υφή υλικά κατασκευής για το ταμπλό και φυσικά θα παρέχεται η γνώριμη επταθέσια διάταξη. Εξοπλιστικά θα περιλαμβάνεται το σύστημα Forward Collision Mitigation System που αποτελεί την εκδοχή της Mitsubishi για το City Safety για αυτόματη πέδηση προς αποφυγή συγκρούσεων με μικρές ταχύτητες εντός πόλης. Επιπλέον θα υπάρχει σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (lane departure) και active cruise control για μεγαλύτερη ευκολία κίνησης στον αυτοκινητόδρομο.

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η μείωση της κατανάλωσης τόσο στους συμβατικούς κινητήρες όσο και συνολικά στη γκάμα των εκδόσεων που θα συμπληρώσουν την οικογένεια Outlander. Βασικός κινητήρας είναι ο δίλιτρος MIVEC και θα υπάρχει ένας diesel 2.2 MIVEC, ενώ η υβριδική διάταξη plug-in που θα ακολουθήσει θα έχει εκπομπές λιγότερες των 50gr/km CO2 που σημαίνει μέση κατανάλωση μόλις 2,3 λίτρα ανά 100km. Παράλληλα οι επιδόσεις του θα συγκρίνονται με αυτές ενός τρίλιτρου V6.

Στη γκάμα θα υπάρχουν τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, σύστημα start-stop και eco driving mode. Η διάθεση του νέου Outlander θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...