Alfa Romeo: Νέο μοντέλο για τη μεγάλη κατηγορία

Πισωκίνητη ναυαρχίδα

  • -
  • -

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα ανάμεσα στα νέα σχέδια της Alfa Romeo είναι η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου για το 2014, με κίνηση στους πίσω τροχούς, για την μεγάλη κατηγορία. Η συνεργασία με την Chrysler έχει ανοίξει τις ορέξεις των ιταλών, οι οποίοι σχεδιάζουν να ανταγωνιστούν και κατασκευαστές πολυτελείας όπως π.χ η Jaguar, Land Rover.

Αν και οι πρώτες εικασίες ήθελαν το νέο μοντέλο να βασίζεται πάνω στη Maserati Quattroporte, οι πληροφορίες για την ύπαρξη V6 κινητήρων, μάλλον δείχνουν ότι θα βασίζεται στο νέο Chrysler 300C. Οι πρώτες ονομασίες που κυκλοφορούν είναι 6C ή Montreal. Πιθανόν το νέο μοντέλο να κατασκευάζεται στην Αμερική, διπλά στο 300C, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο και ένα μελλοντικό λανσάρισμα εκεί.

Παράλληλα η παρουσίαση της αναμενόμενης Giulia θα καθυστερήσει για άλλους 12 μήνες, για τις αρχές του 2014. Με την 159 ήδη σε περιορισμένη παραγωγή εκδόσεων, η ιταλική φίρμα θα μείνει σχεδόν ένα χρόνο στην μεσαία κατηγορία (BMW σειρά 3), χωρίς κάποιο φρέσκο ανταγωνιστικό μοντέλο.

Στα πλάνα των νέων μελλονικών μοντέλων της Alfa Romeo για την επερχόμενη 3ετία είναι ακόμη ένα μεσαίο SUV στα πρότυπα του Ford Kuga. Επίσης το f/l της Mito το 2013, ίσως φέρει και μια νέα 5θυρη έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...