Fiat 500L

Μικρό MPV με ιταλική γοητεία

  • -
  • -

Στη Γενεύη αποφάσισε η Fiat να δείξει στο κοινό το νέο MPV της που οπτικά θα παραπέμπει στο 500αράκι. Το Project ονομάζονταν L-Zero (ή Elle zero για τους Ιταλομαθείς) και πλέον πήρε το όνομα 500L . Βάση αποτελεί η πλατφόρμα των Punto/Mito, με αντίστοιχες επιλογές σε ανάρτηση και κινητήρες (FPT). Το νέο μοντέλο αναμένεται στην 5θέσια εκδοχή του να αντικαταστήσει τα Idea/Musa, αναλαμβάνοντας να εκπροσωπήσει τη Fiat στη κατηγορία των Citroen C3 Picasso, Nissan Note, Skoda Roomster. Η συγκεκριμένη 5θέσια έκδοση με διαστάσεις 4140x1780x1660 mm θα συμπληρώσει την επιτυχημένη παρουσία του Fiat 500, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην αγορά της Αμερικής. Παράλληλα στα σκαριά είναι και μια επιμηκυμένη σε μεταξόνιο έκδοση 7 θέσεων που θα αφορά μόνο την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι κινητήρες του 500L θα περιλαμβάνουν εκτός από τον diesel Multijet II των 1.3 λίτρων και δύο μονάδες βενζίνης. Ο μικρός 2κύλινδρος TwinAir των 0.9 λίτρων θα συνυπάρχει μαζί με μια έκδοση 1.4 λίτρων βενζίνης.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο Kragujevac της Σερβίας (πρώην εγκαταστάσεις της Zastava). Η συγκεκριμένη επένδυση της Fiat για την αναδιαμόρφωση των πρώην εγκαταστάσεων της Zastava θα φτάσει σε κόστος τα 850 εκατ. ευρώ, με τον εξοπλισμό να έρχεται από Ιταλία, Γερμανία και Ιαπωνία. Η εμπορική πορεία του 500L στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταία τρίμηνο του 2012.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...