Νέο Opel Combo

Επιβατικό και van, σε ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων

  • -
  • -

Το νέο Combo παρουσίασε στη Φρανκφούρτη η Opel, σε δύο τύπους αμαξώματος: επιβατικό και επαγγελματικό (van). Η επιβατική έκδοση έχει στάνταρ δύο συρόμενες πόρτες και πίσω πόρτα που ανοίγει προς τα επάνω, ενώ διατίθεται προαιρετικά και μία ασύμμετρη, διπλή πίσω πόρτα. Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί με δύο, πέντε ή επτά καθίσματα, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Οι εκδόσεις εξοπλισμού του επιβατικού Combo είναι οι: Essentia, Enjoy και Cosmo.

Στην περίπτωση του van, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας με μία ή δύο προαιρετικές, συρόμενες πόρτες για εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, ενώ σε ορισμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί επιπρόσθετα ένα άνοιγμα στο πίσω τμήμα της οροφής για τη μεταφορά π.χ. μιας σκάλας. Η γκάμα των επαγγελματικών εκδόσεων περιλαμβάνει δύο μεταξόνια και δύο ύψη οροφής. Η χωρητικότητα φόρτωσης φτάνει τα 3.800 lt στην έκδοση μικρού μεταξονίου (με το κάθισμα αναδιπλωμένο) και 4.600 lt στο μακρύτερο μεταξόνιο. Όπως ανακοινώνει η Opel, το χαμηλό ύψος σκαλοπατιού φόρτωσης (54,4 cm) και η μεγάλη γκάμα ωφέλιμων φορτίων που φτάνει τον 1 τόνο, είναι οι καλύτερες τιμές στην κατηγορία, ενώ το πλάτος ανοίγματος της συρόμενης πόρτας είναι επίσης μοναδικό.

 

Έξι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης, diesel και CNG

Το νέο Opel Combo διατίθεται με έξι κινητήρες: έναν βενζίνης, τέσσερις diesel και έναν  φυσικού αερίου CNG (Compressed Natural Gas). Ο βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει 95 ίππους, ενώ η έκδοση CNG, που λειτουργεί με οικονομικό και περιβαλλοντικά συμβατό φυσικό αέριο έχει ισχύ 120 PS. Η γκάμα diesel περιλαμβάνει τους:

  • 1.3 CDTI και 1.6 CDTI, που αποδίδουν 90 PS,
  • μία έκδοση 1.6 CDTI με 105 PS και
  • τον κορυφαίο της γκάμας 2.0 CDTI με 135 PS.

Όλοι οι κινητήρες χαρακτηρίζονται από τα μεγάλα διαστήματα service. Οι πετρελαιοκινητήρες CDTI, για παράδειγμα, χρειάζονται service κάθε 35.000 km ή μία φορά το χρόνο.

Ο βενζινοκινητήρας και ο 1.3 CDTI συνδυάζονται με πεντατάχυτα μηχανικά κιβώτια, ενώ ο κινητήρας CNG και ο ισχυρότερος 2.0 CDTI συνεργάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο 1.6 CDTI των 90 PS διατίθεται επιπλέον με το πεντατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Easytronic. Με εξαίρεση τις μονάδες CNG και Easytronic, όλοι οι κινητήρες διατίθενται προαιρετικά με λειτουργία Start/Stop για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Το νέο Opel Combo βασίζεται στο πάτωμα του Doblò van (που ψηφίστηκε ‘International Van of the Year 2011’) της Fiat και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2012. Η σειρά Combo υπάρχει από το 1985, με την τρέχουσα γενιά να κυκλοφορεί από το 2001.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...