Στην Ελλάδα η φθηνότερη Mercedes-Benz GLA - Τιμή

Με τον κωδικό Mercedes-Benz GLA 180, το premium SUV εφοδιάζεται με mild hybrid κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο και ένα πλούσιο επίπεδο βασικού εξοπλισμού.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz GLA είναι ένα από τα δημοφιλέστερα premium C-SUVτης αγοράς. Έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες πωλήσεις για την κατηγορία, πρόσφατα ανανεώθηκε με ένα ήπιας έκτασης facelift. Ύστερα από το λανσάρισμα της αναβαθμισμένης εκδοχής όμως, η αφετηρία των εκδόσεων ήταν η GLA 200, ανεβάζοντας το κόστος. Η έλευση της GLA 180 έρχεται για να προσθέσει ένα αρχικό σκαλοπάτι στην γκάμα, ελαφρώς φθηνότερο, όμως χωρίς να χάνει στους βασικότερους τομείς συγκριτικά με τις ακριβότερες προτάσεις στην γκάμα.

Αποκλειστικά αυτόματη και ήπια υβριδική

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes-Benz GLA 180 εφοδιάζεται με τον γνωστό τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.33 λίτρων, τον ίδιο που συναντάμε και στην GLA 200. Εδώ όμως, η μέγιστη ισχύς ορίζεται στους 136 ίππους με 230 Nm ροπή, που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7G-DCT. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 10 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, ορίζεται στα 200 km/h.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η GLA 180 διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα, όπως και η ισχυρότερη GLA 200. Ο turbo βενζινοκινητήρας έχει τη βοήθεια ενός μικρού ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, ο οποίος προσθέτει ζωντανή απόκριση στο γκάζι στις χαμηλές rpm, αλλά αφαιρεί και ένα μερίδιο από το φορτίο του κινητήρα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κατανάλωση καυσίμου. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι στα 6,7 λίτρα ανά 100 km και οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 153 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά km. Στη χώρα μας, η νέα Mercedes-Benz GLA 180 διατίθεται από 44.500 €.


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...