Νέο Opel Astra Hybrid: Καίει 5 lt/100 - Πρώτες τιμές στην Ευρώπη

Το δημοφιλές οικογενειακό μικρομεσαίο της γερμανικής μάρκας εμπλουτίζει την γκάμα του με ήπια υβριδικές εκδόσεις που γεφυρώνουν το κενό ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in hybrid.

  • -
  • -

Το Opel Astra αποτελεί ένα από τα διασημότερα μικρομεσαία της ευρωπαϊκής αγοράς. Ως εκ τούτου, η Stellantis, θέλοντας να το διατηρήσει στην ανταγωνιστική πλευρά της αγοράς, εμπλουτίζει την γκάμα του για ακόμη μία φορά με νέες ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V. Μετά τις θερμικές εκδόσεις βενζίνης και diesel, τις plug-in hybrid, αλλά και την αμιγώς ηλεκτρική που αναμένουμε σύντομα, το ήπια υβριδικό Astra είναι αυτό που κάνει τη γκάμα του γερμανικού μοντέλου μία από τις πληρέστερες της αγοράς.

1

Τόσο στην hatchback, αλλά και στην Sports Tourer εκδοχή, η mild hybrid έκδοση συνδυάζει τον ευρέως χρησιμοποιούμενο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσθήκη της εν λόγω τεχνολογίας τεχνολογίας μειώνει τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου κατά 14% σε σύγκριση με το απλό 1.200άρι με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

2

Η συνολική απόδοση του συνόλου είναι 136 ίπποι και 230 Nm ροπή, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων αποδίδει 28 ίππους και 55 Nm ροπή. Κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, το ηλεκτρομοτέρ φορτίζει τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V που είναι τοποθετημένη κάτω από το αριστερό μπροστινό κάθισμα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, να πούμε ότι το υβριδικό Astra ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 9 sec, ενώ η τελική αγγίζει τα 210 km/h. Ποιο είναι το αποτέλεσμα όμως από πλευράς κατανάλωσης;

4

Η Opel ισχυρίζεται ότι το ήπιο υβριδικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό ώστε το Astra να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά έως και το 50% του χρόνου, όταν βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 στον μικτό κύκλο WLTP είναι 113 g/km για το hatchback και 115g/km για το Sports Tourer. Επιπλέον, τα νούμερα κατανάλωσης καυσίμου έχουν μειωθεί στα 5 lt/100km και 5,1 lt/100km, αντίστοιχα.

4

Με εξαίρεση το σηματάκι στην 5η πόρτα, η σχεδίαση παραμένει ολόιδια, ενώ το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, μόνο που ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών φέρει νέα γραφικά για την ροή ενέργειας. Και από τιμές;

Δείτε ακόμη: Opel Corsa: Πόσο κοστίζει με μηχανικό κιβώτιο και πόσο με αυτόματο;

Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία ξεκινούν από 36.430 , όταν το αντίστοιχο 130άρι μη-υβριδικό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων ξεκινά από 32.660 €. Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς, στη χώρα μας το αντίστοιχο μοντέλο ξεκινά από 34.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...