Ανανεωμένο Audi Q4 e-tron με περισσότερη αυτονομία και νέες εκδόσεις

Η Audi αναβάθμισε το ηλεκτρικό SUV Q4 e-tron, βελτιώνοντας την ιπποδύναμη, την ταχύτητα φόρτισης και την απόσταση που μπορεί να κάνει με γεμάτη μπαταρία.

  • -
  • -

Η Audi διαθέτει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το Q4 e-tron και το Q4 e-tron Sportback να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή. Για να το διατηρήσει επίκαιρο η εταιρεία προχωρά σε μια σειρά αναβαθμίσεων, οι οποίες αφορούν σημαντικούς τομείς κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Περισσότερη δύναμη, πιο μεγάλη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση, είναι μερικοί από τους τομείς που αλλάζουν στο ανανεωμένο Q4 e-tron, μαζί με την τοποθέτηση ενός νέου και βελτιωμένου ηλεκτροκινητήρα. Ταυτόχρονα, οι απαιτήσεις της αγοράς οδηγούν σε αύξηση παραγωγής.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/977218fd2a6dc3cf406864b58455410f.jpg

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτητα φόρτισης για το Audi Q4 e-tron

Όλα τα μοντέλα Q4 e-tron πλέον θα διαθέτουν μπαταρίες 82 kWh (οι 77 kWh είναι εκμεταλλεύσιμες). Αυτή η αναβαθμισμένη μονάδα, με βελτιστοποιημένη χημεία κυττάρων, διευκολύνει τη γρήγορη φόρτιση. Υπό ιδανικές συνθήκες, το ανανεωμένο μοντέλο μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% σε μόλις 28 λεπτά, χάρη στην αυξημένη ισχύ φόρτισης DC, η οποία φτάνει τα 135 kW στα πισωκίνητα μοντέλα και τα 175 kW στα τετρακίνητα. Φυσικά μετά το 80% της φόρτισης η ταχύτητα πέφτει, ώστε να προστατεύεται η μπαταρία.

Δείτε ακόμα: Audi Q8 e-tron: Πώς αύξησαν την αυτονομία οι επαναστατικοί καθρέφτες του

Αλλά οι βελτιώσεις δεν σταματούν στην μπαταρία. Η Audi έχει επίσης ανανεώσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης, εισάγοντας έναν σύγχρονο κινητήρα μόνιμης διέγερσης (PSM) στον πίσω άξονα. Αυτό το PSM είναι πιο αποδοτικό και ισχυρό, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερη παροχή ισχύος. Το Audi Q4 Sportback 45 e-tron, για παράδειγμα, μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή αυτονομία που φτάνει τα 562 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e8990d121ec6312cef284fa24a72c651.jpg

Περισσότερη δύναμη και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία για το ανανεωμένο ηλεκτρικό SUV της Audi

Όσον αφορά τις επιδόσεις, είναι και αυτές βελτιωμένες χάρη στην αυξημένη ισχύ των ανανεωμένων εκδόσεων. Πλέον η ιπποδύναμη ξεκινά από τους 286 ίππους και φτάνει μέχρι και τους 340 ίππους. Έτσι, οι χρόνοι για την επιτάχυνση είναι πάρα πολύ καλοί. Τα κορυφαία μοντέλα μπορούν να επιταχύνουν από τα 0 έως τα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 180 km/h.

Η Audi έκανε αλλαγές και στην ανάρτηση, ώστε να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία. Η νέα ρύθμιση στοχεύει σε καλύτερη ισορροπία, άνεση και ευελιξία. Είτε επιλέξετε τη βασική είτε τη σπορ ανάρτηση, θα απολαμβάνετε βελτιωμένη απόκριση του τιμονιού και αυξημένη δυναμική οδήγησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d418c289b618e9613000937b679c7406.jpg

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν κι αυτά εξελιχθεί, για παράδειγμα με την προσθήκη υποβοήθησης κατά την αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο, ώστε η οδήγηση να γίνεται λιγότερο αγχωτική και πιο ασφαλής. Φυσικά συνεχίζουν να υφίστανται συστήματα όπως η διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας και το adaptive cruise control.

Μία μεγάλη αλλαγή στο ανανεωμένο Q4 e-tron είναι ο ήχος που ακούγεται στις χαμηλές ταχύτητες ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί. Η Audi δημιούργησε έναν χαρακτηριστικό ήχο, ο οποίος θα κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει ακόμα και μόνο με την ακοή.

Τέλος, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, η Audi σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για τη σειρά Q4 e-tron. Η μονάδα των Βρυξελλών θα ακολουθήσει το παράδειγμα του εργοστασίου στο Zwickau, ξεκινώντας και αυτή την παραγωγή του ανανεωμένου μοντέλου της Audi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...