Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia Sorento

Το μεγάλο οικογενειακό SUV αποκτά την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας και επιστρέφει ανανεωμένο.

  • -
  • -

Με το συγγενικό Santa Fe της Hyundai να έχει κάνει πριν λίγες μέρες την εντυπωσιακή του επιστροφή χάρη στον αρκετά διαφοροποιημένο σχεδιασμό του, κάτι αντίστοιχο ήταν αναμενόμενο και για το Kia Sorento, που μόλις αποκαλύφθηκε. Ομολογουμένως, το SUV της κορεατικής μάρκας δεν αποτελεί ολοκληρωτικά καινούργια γενιά αλλά facelift μέσης ηλικίας, επομένως οι αλλαγές στο στυλ δεν θα ήταν ποτέ τόσο δραστικές. Αυτό που ουσιαστικά φέρνει η εν λόγω ανανέωση είναι την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε και στο προσφάτως φρεσκαρισμένο Picanto.

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του Sorento του 2024 δείχνουν ότι η Kia έχει αναθεωρήσει πλήρως την μπροστινή όψη για να φιλοξενήσει τους χαρακτηριστικούς προβολείς πλέον σε σχήμα Τ. Παρεμπιπτόντως, το σήμα δεν κάθεται πλέον στη μάσκα αλλά έχει επανατοποθετηθεί στο κάτω μέρος του καπό. Η μάσκα έχει νέα εμφάνιση, όπως και η κάτω εισαγωγή αέρα, με την τελευταία να κρύβει στις άκρες της τους προβολείς ομίχλης. Ελαφρώς μεγαλύτερες φαίνονται και οι κάθετες κουρτίνες αέρα.

back

Δεδομένου ότι πρόκειται μόνο για ένα facelift, το Sorento διατηρεί το πλαϊνό προφίλ ανέπαφο, εκτός από τις νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου. Στο πίσω μέρος, τα διακριτικά αναθεωρημένα πίσω φώτα έχουν επίσης νέα γραφικά.

Με παρόμοιο, αλλά αναβαθμισμένο εσωτερικό

Αν και το εσωτερικό φαίνεται οικείο, υπάρχουν αλλαγές στο ταμπλό. Για παράδειγμα, οι ογκώδεις κάθετοι αεραγωγοί στο κέντρο έχουν αντικατασταθεί από πολύ πιο λεπτούς για να δημιουργηθεί χώρος για τη μεγεθυμένη οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Η νοτιοκορεάτικη μάρκα εκσυγχρόνισε επίσης τα χειριστήρια κλιματισμού, χαρίζοντας στο Sorento τα ίδια χειριστήρια αφής που βρίσκουμε και στα EV6 και Sportage. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας με δακτυλικό αποτύπωμα που μεταφέρεται από άλλα μοντέλα του Hyundai Motor Group, ενώ υπάρχουν και νέοι χρωματισμοί για τις επιφάνειες.

interior

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Hyundai Santa Fe PHEV 4WD 265 PS

Όπως και με κάθε άλλο μοντέλο του Ομίλου, αυτή η αποκάλυψη αφορά αποκλειστικά τις σχεδιαστικές αλλαγές. Μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, αν και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν αυτές έμοιαζαν αρκετά με αυτές του συγγενικού Santa Fe.

Tο νέο SUV της Kia λογικά θα προσφέρεται και στη νέα του γενιά με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, μαζί με υβριδικές και plug-in υβριδικές επιλογές, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη, ενώ άγνωστο παραμένει το αν η νέα εκδοχή θα εισαχθεί στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...