Νέο Ford Mustang Mach-E Rally: Και όμως πρόκειται για μοντέλο παραγωγής! [video]

Με έμπνευση από τους αγώνες Ράλλυ, αυτή η Ford Mustang Mach-E δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός!

  • -
  • -

Με μία κίνηση που αναμφίβολα προκάλεσε έκπληξη, η Ford θα αποκαλύψει στη γιορτή του Goodwood Festival of Speed, την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E Rally! Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, το θρυλικό όνομα της Mustang συνδέεται με τους αγώνες Ράλλυ. Η μάρκα αποκάλυψε μία σειρά από φωτογραφίες του εντυπωσιακού μοντέλου, το οποίο θα οδηγήσει στη θρυλική διαδρομή ο πρώτος οδηγός της M-Sport WRT, Ott Tanak!

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις τεχνικές προδιαγραφές και λεπτομέρειες γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά φρόντισε να τονίσει πως δεν πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη και προς πώληση τόσο στην αμερικανική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά! Ο Darren Palmer, αντιπρόεδρος του προγράμματος ηλεκτρικών της Ford, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η MustangMach-Eκληρονόμησε το ελεύθερο πνεύμα και τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της Mustang και την απάλλαξε από τις εκπομπές ρύπων. Τώρα, με την MustangMach-ERally, προσφέρουμε στους πελάτες μας την ελευθερία να βγουν εκτός ασφάλτου, σε διαδρομές εκτός της πεπατημένης».

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Ford Ranger Raptor [video]

Στοιχεία από WRC σε ένα SUV παραγωγής

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι η μεγάλη αεροτομή στην 5η πόρτα, η οποία μοιάζει αρκετά με αυτή του 4κίνητου Focus RS. Επιπλέον, τα χωμάτινα ελαστικά της BF Goodrich με τις «ραλιτζίδικες» ζάντες, οι διακριτικοί λασπωτήρες, τα δύο επιπλέον φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και ο γάντζος για τον ιμάντα, είναι στοιχεία που παραπέμπουν σε αγωνιστική κατασκευή των Ράλλυ.

Το αμάξωμα δεν μοιάζει να διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με αυτό της έκδοσης GT, με την οποία λογικά θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη. Κάτι που σημαίνει πως λογικά θα είναι 4κίνητη με 480 ίππους και 813 Nm ροπή… Νούμερα που εντυπωσιάζουν! Όσον αφορά την καμπίνα του εσωτερικού, όσο μπορούμε να διακρίνουμε, εφοδιάζεται με τύπου μπάκετ καθίσματα. Αυτή είναι μία ηλεκτρική εκδοχή που αναμφίβολα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...