Volvo EX90: Νέα πισωκίνητη και φθηνότερη εκδοχή!

Δίπλα στις τετρακίνητες εκδοχές του ηλεκτρικού SUV Volvo EX90 προστίθεται ακόμα μία, με χαμηλότερη ισχύ, αλλά σαφώς πιο προσιτή τιμή.

  • -
  • -

Το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και η σουηδική εταιρεία έχει βάλει τα θεμέλια για μία πλήρης γκάμα μοντέλων μηδενικών ρύπων. Το ΕΧ30 αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη σειρά των αυτοκινήτων της, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του XC90, το επιβλητικό EX90. Το μεγάλο σε διαστάσεις SUV ήταν διαθέσιμο μέχρι πρότινος σε δύο εκδόσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση με δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας 408 και 517 ίππους, αντίστοιχα. Τώρα, η σουηδική εταιρεία προσθέτει ακόμα μία εκδοχή στη γκάμα του ΕΧ90, η οποία είναι εφοδιασμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει 280 ίππους.

Δείτε ακόμη: To Volvo EX90 στην Ελλάδα

Τι επιδόσεις και τι αυτονομία πετυχαίνει το πισωκίνητο Volvo EX90

Oι επιδόσεις του είναι άκρως ικανοποιητικές, αφού για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζονται μόλις 8,4 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Όπως, εξάλλου, σε όλα τα Volvo. Η αυτονομία που προσφέρει αγγίζει τα 580 km, με τη μέση κατανάλωση να αγγίζει τις 19,9 kWh/100 km. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι η εισαγωγική στη γκάμα του EX90 και ακόμα δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Κάτι που αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας η Volvo έχει ορίσει ως τιμή εκκίνησης των τετρακίνητων EX90 τα 115.258 € στην έκδοση Twin Motor και τα 120.590 € στην Twin Motor Performance. Όπως είναι λογικό, η πισωκίνητη εκδοχή αναμένεται να είναι η φθηνότερη της γκάμας, ενώ για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, αξίζει να σημειώσουμε πως στην Ισπανία το πλέον προσιτό EX90 ξεκινάει από τα 85.426 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...