Renault Scenic: Έτοιμη η νέα, ηλεκτρική γενιά του

Η Renault παρουσίασε σε έκδοση προπαραγωγής το ηλεκτρικό πολυμορφικό με το οποίο θα δελεάσει όσους ψάχνουν ένα οικογενειακό μοντέλο της κατηγορίας C.

  • -
  • -

Η Renault αποκάλυψε στη έκθεση ChangeNOW στο Παρίσι το πρωτότυπο Scenic Vision, το οποίο μας έδωσε μία πρώτη γεύση για τη νεότερη γενιά του πολυμορφικού γαλλικού μοντέλου. Η νεότερη γενιά του MPV με τις εκατομμύρια πωλήσεις θα αποκαλυφθεί στην έκθεση ΙΑΑ του Μονάχου στις 4 Σεπτεμβρίου και θα διατίθεται αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό! Το νέο Scenic βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του και ουσιαστικά μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και στο δρόμο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η εταιρεία δημοσιοποίησε μία σειρά από εικόνες του αυτοκινήτου, οι οποίες είναι αποκαλυπτικές παρά το καμουφλάρισμα του αμαξώματος.

Δείτε ακόμη: Video - Δοκιμή του νέου Renault Austral

Οι σχεδιαστικές ομοιότητες με το Megane E-Tech, αλλά και το νέο Rafal είναι εμφανείς, χαρίζοντας στο Scenic εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση. Με το πρώτο, αναμένεται να μοιράζονται και τα μηχανικά μέρη, αν και θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 96 kW (130 PS) και 250 Nm ροπή, και με 160 kW (218 PS) και 300 Nm.

Η μικρότερη έκδοση φέρει μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 40 kWh και η ισχυρότερη 60 kWh. Το νέο Scenic αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της Renault το οποίο θέλει το γαλλικό εργοστάσιο να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον. Μάλιστα, θα είναι πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Renault που ενσωματώνει το πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Douai βόρεια του Παρισιού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...