Νέα Mercedes-Benz GLA: Πολυσχιδής προσωπικότητα!

Χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας, η νέα Mercedes-Benz GLA ξεχωρίζει για τον πολύπλευρο και φυσικά premium χαρακτήρα της.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην κατηγορία των SUV, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα μοντέλων σχεδόν σε όλα τα segment! Η GLA είναι το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και ουσιαστικά οριοθετεί το δρόμο για την είσοδο στον πολυτελή κόσμο των SUV της Mercedes-Benz.

Το premium μικρομεσαίο μοντέλο ξεχωρίζει για το απαράμιλλο στιλ και το πληθωρικό lifestyle, που καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου αγοραστή με υψηλές απαιτήσεις. Η νέα GLA διατηρεί στο ακέραιο τα στοιχεία που την καθιέρωσαν, αλλά εμφανίζεται ανανεωμένη σχεδιαστικά, με κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών. 

Η δυναμική πλευρά της ζωής

Ο διττός χαρακτήρας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Mercedes-Benz GLA. Μπορεί να σε συνοδεύσει με άνεση στην καθημερινότητα, αλλά και να σε ακολουθήσει στην επόμενη περιπέτεια που θα επιλέξεις. Παραμένοντας ασυμβίβαστη και διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό το νεανικό της χαρακτήρα. Στη νεότερη γενιά του, το γερμανικό SUV διατηρεί τις βασικές αναλογίες που το καθιέρωσαν, αλλά και τη σχεδιαστική φιλοσοφία που το ανέδειξε. Οι διαφοροποιήσεις είναι μικρές, κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστούμε πως σήμερα αποτελεί μία διαχρονική αξία στην κατηγορία.

Στόχος ήταν αναδειχθούν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, κάτι που επιτεύχθηκε με τους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, αλλά και με την προσθήκη των νεύρων (power domes) στο καπό. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω διαθέτουν διαφορετικά γραφικά και κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, ενώ τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα εξακολουθούν να μαρτυρούν τις εκτός δρόμου διαθέσεις της. Νέα σχεδίαση διαθέτουν και οι ζάντες αλουμινίου, με το σύνολο να αποπνέει δυναμισμό, αλλά πάντα με ισχυρές δόσεις πολυτέλειας.

Άφθονοι χώροι σε πολυτελές περιβάλλον

Οι κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος αυξάνουν σημαντικά το βαθμό πρακτικότητας και ευελιξίας της GLA, χωρίς χωροταξικούς συμβιβασμούς! Η καμπίνα προσφέρει άφθονους χώρους τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2.729 mm να έχει σημαντικό ρόλο. Ευχάριστες πινελιές, όπως το τιμόνι με τη νέα σχεδίαση και τη δερμάτινη επένδυση, αλλά και τα καθίσματα με δέρμα ARTICO, βελτιστοποιούν την εμπειρία συμβίωσης με τη GLA. Φυσικά, όπως σε όλες τις δημιουργίες της Mercedes-Benz το στοιχείο της πολυτέλειας και της premium αύρας κυριαρχεί στο εσωτερικό. Η νέα GLA δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, με την αισθητική, αλλά και το τεχνολογικό της υπόβαθρο να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής 12,25" μοιάζουν ως μία ενιαία μονάδα κάτω από μία κοινή γυάλινη επιφάνεια και αναδεικνύουν τον digital χαρακτήρα της. Η high tech αρχιτεκτονική αναδεικνύεται και μέσα από τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX, το οποίο έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας καλύτερη απόκριση και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, διαθέτει τρεις νέες απεικονίσεις για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, με συγκεκριμένες εξατομικευμένες πληροφορίες ανάλογα με τις επιθυμίες, αλλά και τις διαθέσεις του οδηγού!

Φυσικά, το σύστημα πολυμέσων MBUX είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, με τη σύνδεση να γίνεται ασύρματα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης καλωδίων. Παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας, η νέα GLA διαθέτει φωτιζόμενες θύρες USB type-C για τους εμπρός αλλά και τους πίσω επιβάτες. Τα υψηλά πρότυπα και στάνταρ της Mercedes-Benz αναδεικνύει το βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών Hey Mercedes, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις συνήθειες ή τις διαδρομές του οδηγού. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα πολυμέσων, η GLA διαθέτει το εντυπωσιακό ηχοσύστημα Dolby Atmos, το οποίο προσφέρει κορυφαία εμπειρία ήχου. 

Ασπίδα προστασίας

Το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας αποτελεί μέρος του DNA της Mercedes-Benz, με δεδομένο πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί πρωτοπόρο στον συγκεκριμένο τομέα. Στην περίπτωση της GLA η εταιρεία τοποθτεί τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, εφοδιάζοντας το νέο της SUV με state of the art τεχνολογία για την κατηγορία. Το πακέτο υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού είναι αναβαθμισμένο και προσφέρει καλύτερο έλεγχο με το νέο σύστημα διατήρησης λωρίδας, ενώ η νεότερη γενιά του συστήματος υποβοήθησης παρκαρίσματος συνδυάζεται με κάμερα 360 μοιρών

Υψηλή οικολογική συνείδηση

Έχοντας στόχο να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμιών και αναγκών του αγοραστικού κοινού, η GLA προσφέρεται με μία πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Μάλιστα, με την ενίσχυση ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, όλα τα κινητήρια σύνολα συνδυάζουν την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στις επιδόσεις. Επιπλέον, στην περίπτωση της plug-in hybrid εκδοχής των 218 ίππων, η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 70 χιλιόμετρα με μία φόρτιση! Σε κάθε περίπτωση, η νέα GLA προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο επτά ή οκτώ σχέσεων, ανάλογα με την έκδοση και τον κινητήρα.

Με πολυσχιδή προσωπικότητα και χαρακτήρα, η νέα GLA μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους συνθήκη. Η Mercedes-Benz παντρεύει το δυναμισμό με την κομψότητα σε ένα μοντέλο με κόμπακτ διαστάσεις, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης. Διατηρώντας στο ακέραιο την premium αισθητική και την ποιότητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μπείτε κι εσείς στον μαγικό κόσμο της Mercedes-Benz, ή επισκεφθείτε έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα της εταιρείας για να γνωρίσετε τα μοντέλα της από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...