Ανανέωση για το Mazda 3 - Δες τι άλλαξε

Το νέο Mazda 3 που θα κυκλοφορήσει το 2024 θα είναι βελτιωμένο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

  • -
  • -

Πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα της τέταρτης γενιάς του Mazda 3, έφτασε η ώρα της ανανέωσης. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστών της, η Mazda συνήθως απέχει από σημαντικά facelift στα μέσα του κύκλου ζωής του μοντέλου. Όπως φαίνεται στις επίσημες εικόνες, το ανανεωμένο hatchback δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εξωτερικές αλλαγές και σύστηματα ασφαλείας

Όπως αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία, το Mazda 3, το οποίο κυκλοφορεί σε hatchback και sedan, αποκτά ένα νέο χρώμα και μερικές τεχνολογικές αλλαγές στην καμπίνα. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται στην ιαπωνική αγορά με την απόχρωση Ceramic Metallic και οθόνη 10,25 ιντσών στο εσωτερικό του, η οποία είναι μεγαλύτερη από την παλαιότερη των 8,8 ιντσών και συνοδεύεται από φωτιζόμενες θύρες USB-C.

mazda3

Επιπλέον, ο οδηγός θα μπορεί να αφήσει το καλώδιο του smartphone στο σπίτι, καθώς το αυτοκίνητο αποκτά μια θέση ασύρματης φόρτισης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η εταιρεία πρόσθεσε ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο εντοπίζει αν ο οδηγός δεν έχει την προσοχή του στον δρόμο, και αν είναι τον ειδοποιεί ηχητικά αλλά και με μήνυμα στην οθόνη. Επίσης, το Mazda 3 θα εντοπίζει αντικείμενα που είναι μπροστά από το αυτοκίνητο, περιλαμβανομένων των πεζών.

Τι είναι το νέο Mazda My Car Care

Μία ακόμη αλλαγή, η οποία θα προέλθει από το CX-60 είναι πως θα μπορεί κάποιος να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα μέσω εφαρμογής, ωστόσο αυτό θα ισχύει μόνο για τα αυτοκίνητα με αυτόματη μετάδοση. Στην εφαρμογή, ο ιδιοκτήτης θα λαμβάνει επίσης ειδοποίηση όταν κάποιος άλλος οδηγός ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, την ώρα και τον χώρο οδήγησης, ενώ με το Mazda My Car Care, ο οδηγός θα ειδοποιείται σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα προσφέρεται στάνταρ στις δίλιτρες εκδόσεις της σειράς SkyActiv τουλάχιστον στην ιαπωνική αγορά. Το νέο Mazda 3, θα κυκλοφορήσει αρχικά από την Ιαπωνία τον ερχόμενο Ιούνιο και η τιμή του θα κυμαίνεται από 16.000 έως 27.000 . Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει αργότερα. Την ακριβή ημερομηνία θα τη μάθουμε εν ευθέτω χρόνω. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...